Eigenaars zonnepanelen betalen het meest aan Gaselwest

Redactie KW

De netvergoeding die eigenaars van zonnepanelen vanaf dit jaar moeten betalen, is het hoogst op het grondgebied van de Intercommunale Gaselwest

Daar behoort een 40-tal West-Vlaamse gemeenten toe. Voor een doorsnee installatie betaal je in Gaselwestgebied 383 euro per jaar, dat is het hoogste bedrag van alle intercommunales. Dat heeft te maken met het landelijke karakter van West-Vlaanderen, zegt Eandis, die de exploitatietaken van 7 intercommunales uitvoert. De kosten moeten dus verdeeld worden onder minder mensen.

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Infrax bijvoorbeeld is ook actief in dat landelijke West-Vlaanderen en in haar 14 gemeenten moet je 120 euro per jaar minder betalen, zo berekende Kortrijkzaan Didier Bertin, die al 5 jaar zonnepanelen heeft. Intussen houden producenten en installateurs van zonnepanelen hun hart vast. Want naast deze netvergoeding heeft de Vlaamse regering ook nog eens de intentie om de groenestroomcertificaten te laten zakken van 90 naar 23 euro per Megawattuur.

(B.S./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier