Eerste zes West-Vlaamse burgemeesters leggen eed af

Redactie KW

Zes van vierenzestig burgemeesters gingen vanochtend langs bij de provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé om er de eed af te leggen. In een korte gespreksronde had de gouverneur het vooral over interventie- en noodplannen.

Jan Durnez (CD&V) mocht de spits afbijten. Durnez gaat vanaf 1 januari aan de slag als burgemeester van Ieper. Een positie die hij warm houdt tot Yves Leterme zijn taken bij de Oeso in Parijs heeft vervuld.

Lies Laridon (CD&V) die burgermoeder wordt in Diksmuide, was de eerste van 10 vrouwelijke burgemeesters die de eed mag afleggen. “De vrouwen zijn aan een opmars bezig, maar mij maakt het niet echt uit wie er voor mij staat zolang ze hun werk maar goed doen”, aldus Decaluwé.

Karl Bonny legde voor de vierde maal de eed af als burgemeester van Ichtegem. Ook kustburgemeesters Steve Vandenberge (Bredene) en Patrick De Klerck (Blankenberge), en Gerard Liefooghe van Alveringem kwamen bij de gouverneur langs. Morgen volgen de burgemeesters van Deerlijk en De Haan.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.