Eerste werkdag van nieuwe gouverneur Decaluwé

Redactie KW

Carl Decaluwé is vanaf vandaag actief als gouverneur van West-Vlaanderen. Z’n eerste werkdag zat al goed vol met vergaderingen. Maar vanmorgen had hij toch de tijd om een cameraploeg van WTV / Focus mee te nemen op zijn eerste werkdag.

Gouverneur Decaluwé begint zijn eerste werkdag al vroeg. Van z’n huis in Kortrijk gaat het naar Brugge. Met chauffeur nu. Dat is toch nieuw. “Zo’n auto met chauffeur, dat is wel gemakkelijk. Je kan de post controleren, documenten doornemen ook. Het is eigenlijk een rijdend bureau”, zegt de kersverse gouverneur.

Kansarmoede in de regio

De vorige gouverneur zat vaak in de auto. Ook de agenda van Decaluwé slibt al dicht. “Ik heb uitgemaakt dat ik zoveel als mogelijk mensen zal bezoeken op alle nieuwe diensten. De instellingen bezoeken en proberen al onze burgemeesters te contacteren”. Ondanks de persaandacht staat hij toch ook stil bij het probleem van de dag: daklozen zonder opvang.” Dat lijkt een grootstedelijk probleem maar ik heb toch het gevoel dat kansarmoede in de hele regio belangrijk wordt. Tot in de kleinste hoeken. We moeten daar aandacht voor hebben”, meent Decaluwé.

Eerste werkdag van nieuwe gouverneur Decaluwé

Bekijk hier de reportage

(B.C./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.