Eerste steen gelegd voor nieuw provinciaal zwembad in Brugge

Redactie KW

De gedeputeerden Bart Naeyaert en Carl Vereecke en de Brugse schepen Annick Lambrecht metselden vannamiddag de eerste steen in van het nieuwe provinciaal zwembad. Het wordt opgetrokken naast het huidige bad in Sint-Andries.

De bouw van het nieuwe zwembad is inderdaad een samenwerkingsproject tussen de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge, die hiervoor in zee gingen met de privé-partner S&R group. Die heeft al heel wat ervaring met de bouw en uitbating van eigentijdse zwembaden.

De grondwerken startten al vorige zomer zijn ondertussen zo ver gevorderd dat de eerste steen kon worden gelegd. Tegen de grote vakantie van 2015 zou het nieuwe zwembad in gebruik moeten zijn. Het zal 30 miljoen euro plus BTW kosten. Het nieuwe complex bevat naast een Olympisch genormeerd bad van 50 bij 25 meter ook nog een zogenaamd doelgroepenbad en tal van water-recreatieve voorzieningen. Een duikplank is niet voorzien, ook al leek daar na het succes van ‘De Grote Sprong’ in het huidige Olympiabad heel eventjes weer vraag naar. Dat 30 jaar oude Olympiabad zal in 2015, eens het nieuwe bad in gebruik, worden afgebroken. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 15 november.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.