Eerste Openwaterweekend in Oostende

Op zaterdag 3 september vormde de spuikom het decor om de (onder)watersporten te promoten tijdens de eerste dag van het openwaterweekend. Naast het kennismaken met allerlei activiteiten op en onder het water ontdek je ook de de natuurlijke rijkdom van deze plas en haar omgeving. Ook op zondag 4 september kun je er proeven van het zilte water

Traditioneel werden in Oostende de tweejaarlijkse Haven- en Visserijfeesten georganiseerd. D-Dive Day van de Vlaamse onderwatersportfederatie, NELOS, was er de laatste drie edities een onderdeel van. Maar deze traditie stopte sinds 2010. Op zoek naar een plaats waar de D-Dive Day opnieuw kon worden georganiseerd, samen met de nood aan de promotie van de watersporten, is het idee ontstaan van het Openwaterweekend. De Spuikom is hiervoor de perfecte ‘place to be’ gebleken. Op 3 en 4 september organiseren de plaatselijke clubs en hun overkoepelende Vlaamse organisaties, de Oesterput, ‘t Eilandje – Stadspark aan de Spuikom en de Natuurwerkgroep van Bredene voor de eerste maal het Openwaterweekend.

Paddle boarding

Je kon er het ganse weekend gratis kajakken, duiken, openwaterzwemmen, windsurfen, zeilen met optimist of caravelle en het superhippe Stand Up Paddle Boarding. Daarnaast kon je een wandeling maken en kennismaken met de plaatselijke fauna en flora onder begeleiding van de gidsen van de Natuurwerkgroep van Bredene. Je kon er ook wandelen over de mooie, nieuwe promenade langs de bekende Oesterput. Daar kreeg je een rondleiding met proeverij. Of je kon kijken naar de vele demonstraties. Zwemverenigingen verzorgen talrijke demonstraties en leerden je 400 meter zwemmen in open water.

(KM/foto’s KM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Meer info op www.openwaterweekend.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.