Eerste dag van de koopjes geen onverdeeld succes

Redactie KW

De eerste dag van de koopjes was niet voor iedereen een succes. Heel wat winkelstraten lagen er maar leeg bij. Het slechte weer zat daar veel tussen en veel koopjesjagers die al weken op hun favoriete artikel zaten te azen sloegen hun slag al de jongste dagen tijdens de koppelverkoop. Maar een trage start is nog niet meteen een ramp, zeggen de winkeliers.

De verwachtingen zijn hoog gespannen want de voorraden die de deur uit moeten zijn groot. Vooral winterspullen zijn door het zachte weer in de rekken blijven hangen. En op de eerste dag van de solden valt het weer ook nog eens zwaar tegen. Maar het voordeel is wel dat je rustig kunt winkelen. Met 50 tot 70 % korting zijn er al leuke slagen te doen.

Traditioneel starten de solden met een lagere korting maar misschien zit de koppelverkoop van de voorbije dagen voor iets tussen. Toch belooft het een drukke koopjesperiode te worden. Want volgens een studie van COMEOS, de federatie voor handel en diensten, is 18 % van de Belgen van plan om meer uit te geven dan vorig jaar.

Eerste dag van de koopjes geen onverdeeld succes

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.