Eén vierde West-Vlaamse voedingszaken is niet volledig in orde met de hygiëne

Redactie KW

Een vierde van de 15.000 West-Vlaamse voedingszaken kreeg vorig jaar van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen een waarschuwing. 4% kreeg een pv wegens onvoldoende hygiëne.

Jaarlijks ziet het FAVV zich verplicht acht à tien West-Vlaamse voedingszaken te sluiten omdat zij onhygiënisch zijn. Er komen ook jaarlijks meer dan 400 klachten binnen van consumenten over gebrekkige hygiëne in voedingszaken in onze provincie.

Om bakkers, beenhouwers, kruideniers, horecabazen, warenhuizen en grootkeukens te sensibiliseren houdt het FAVV aangekondigde controles. Na Oostende, Middelkerke, Menen en Waregem is Brugge aan de beurt. 26 controleurs zullen in de week van 17 maart de hygiëne checken in 450 van de 1.000 voedingszaken in Brugge centrum. (SVK)

Meer volgende week in Krant van West-Vlaanderen (Editie Brugsch Handelsbvlad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier