Eén dode en vier gewonde jongeren bij ongeval op E403 in Ardooie

Redactie KW

(UPDATE) Een jongeman uit de regio Oostende heeft maandagmorgen een ongeval op de E403 in de richting van Brugge in Ardooie niet overleefd. Vier anderen – ook uit de streek van Oostende – raakten lichtgewond. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de werken op de E403. De bestuurder van de auto reed te snel en had teveel gedronken.

Het ongeval gebeurde maandagmorgen omstreeks halfacht. Een auto met vijf jongeren, die van het weekend een dj-festival hadden bijgewoond, raakte ter hoogte van de werkzaamheden in Ardooie, van de rijweg en belandde in de sloot. De bestuurder en drie inzittenden liepen lichte verwondingen op, maar voor één van de passagiers kwam alle hulp te laat. De jongeman van 21 overleed ter plaatse.

De jongeren in de auto waren allen tussen 19 en 22 jaar, en komen uit Bredene. Het parket van Brugge heeft het rijbewijs van de bestuurder ingetrokken. Hij had teveel gedronken en hij reed te snel. Hij raakte lichtgewond.

Door de werkzaamheden is er op die strook van de E403 sowieso al filevorming, door het ongeval maandagochtend liep de wachttijd in de file op tot een half uur.

(JG/JB, foto’s Jos)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare, en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.