Zwevegemse horecabonnen zijn schot in de roos: op veel plaatsen al uitverkocht

Schepen van Lokale Economie Raf Deprez is opgetogen. © GJZ
Redactie KW

De horecabonnen verkopen als zoete broodjes. Voor sommige zaken zijn ze zelfs al uitverkocht. Met die bonnen wil het gemeentebestuur van Zwevegem de horeca een duwtje in de rug geven.

Het gemeentebestuur nam enkele maatregelen om de lokale economie te ondersteunen. Eén ervan is de lancering van de Horecabon, die dient om de plaatselijke horeca die door de lange sluiting extra zwaar getroffen werd door de coronapandemie, te steunen. “De inwoners van Zwevegem kunnen de horecabons kopen aan 20 euro per bon. De gemeente legt 20 procent bij zodat men dus een bon ontvangt met een waarde van 24 euro.”, legt schepen van Lokale Economie Raf Deprez uit.

Per inwoner boven de 18 jaar kunnen maximaal 10 bonnen gekocht worden. “Ook het aantal bonnen per handelszaak hebben we beperkt tot 50. Op die manier krijgen alle zaken evenveel mogelijkheden.” Reeds van bij de start kende de horecabon succes. “We zijn gestart met 29 horecazaken en er komen er nog steeds bij. De eerste week konden we bijna 300 bonnen verkopen, wat een vrij goede start is. Er zijn ook al enkele zaken waarvoor de bonnen uitverkocht zijn. Ploatse6 in Heestert was de eerste.”

De bonnen kunnen nog tot 15 augustus aangekocht worden, indien ze al niet eerder uitverkocht zijn. Dit kan via de website van de gemeente of aan het onthaal in het gemeentepunt. De dag na aankoop kan de bon gebruikt worden bij de deelnemende handelszaken en dit tot 30 november 2020. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier