Zwemshorts van plastic uit de oceanen komen in Damse handen terecht

De 19-jarige ondernemer Cédric Philips neemt op 1 mei het merk Oceans over. Dat maakt zwembroeken uit gerecycleerd plastic uit de wereldoceanen. “De ambitie is duidelijk: groeien, wereldwijd”, zegt de jonge Dammenaar.

Cédric Philips neemt op 1 mei het merk Oceans over. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe

Zwembroeken maken van afval uit de oceanen: met dat opmerkelijk idee pakte Thibault Delbarge in ‘Mei Plasticvrij’ in 2018 uit. Zijn initiatief, dat de naam Oceans draagt, haalde vlot de aandacht van de pers en de modewereld. Afvalplastic uit derdewereldlanden kon plots gebruikt worden als grondstof voor stijlvolle, soepele en sneldrogende shorts. Na twee jaar krijgt het merk op 1 mei een nieuwe eigenaar: Cédric Philips, de broer van YouTube-ster Nanou die met haar kanaal ‘Nanou ASMR’ meer dan 180.000 abonnees over de hele wereld heeft.

Tijdsgebrek

“Wegens haar succes startte mijn zus met een eigen kledinglijn, TWLV, waar mijn mama en ik alles voor regelen”, vertelt de 19-jarige overnemer Cédric Philips. “Die activiteiten wilde ik verder uitbreiden. Ik wou een platform creëren voor verschillende duurzame merken. In onze zoektocht botste ik op het verhaal van Oceans. We namen contact op met initiatiefnemer Thibault Delbarge uit De Haan, om te kijken of we tot een samenwerking konden komen. Vrij snel hoorden we dat hij omwille van tijdsgebrek op zoek was naar een overnemer. Natuurlijk twijfelden we geen seconde om een bod te doen.”

Ook bikini’s

Zowel TWLV als Oceans brengt de jonge Damse ondernemer onder in de vennootschap Creative Motion. “Dat wordt een verzameling van projecten die nadenken over het welzijn van mensen, dieren en onze planeet. Met Creative Motion wil ik een alternatief bieden voor het alternatieve. Geen geitenwollesokken maar ecoluxe. Met De ambitie is duidelijk: groeien, wereldwijd. Een van de eerste initiatieven met Oceans is het ontwerpen van bikini’s uit gerecycleerd plastic uit de oceaan. Op dit moment bestaat het gamma enkel uit zwemshorts.”

Sport-wetenschappen

Cédric Philips is de tweede zoon van Mario en Isabelle Philips. Naast zus Nanou (12) heeft hij nog twee broers: Simon (22) en Noah (17). “In het middelbaar heb ik heel wat scholen doorlopen. Al een tijdje wist ik dat school niet datgene was wat ik nodig had. Nu gaat mijn volledige focus naar het uitbouwen van TWLV en Oceans.”

>>> Meer info: www.twlv.be of www.oceansthebrand.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.