Zussen Feryn winnen publieksprijs in wedstrijd ‘Ambacht in de kijker’

De zussen Mira, Lize en Yanne Feryn maken alle handtassen volledig zelf. © DRD
Redactie KW

De zussen Yanne, Mira en Lize Feryn hebben met hun bedrijfje in lederbewerking de publieksprijs gewonnen in de elfde editie van de nationale wedstrijd ‘Ambacht in de kijker’. Ze hebben de passie voor handwerk meegekregen van hun zes maanden geleden overleden mama.

Yanne (29), Mira (27) en hun jongste zus Lize (23), die gekend is als actrice, model en auteur, hebben alle drie van kindsbeen af een liefde voor schoonheid en creativiteit. Ze werden van thuis uit gestimuleerd om te doen waarin ze geloven en wat ze graag doen en toevallig was dat heel veel: muziek, dans, theater, beeldende kunst, mode… Alles waar een beetje creativiteit voor vereist is.

Het begon allemaal toen Mira samen met haar mama, Marie-Anne Bossuyt, een opleiding lederbewerking volgde. Dat evolueerde naar het maken van handtassen. De zussen zagen dat ook wel zitten en voor ze het goed en wel wisten, hadden ze een eigen bedrijfje Atelier Feryn. Intussen hebben ze al ettelijke handtassen ontworpen en gemaakt. In die lederbewerking kunnen ze hun passie voor ambacht en creatie volledig kwijt.

“We waren een van de tien genomineerden voor het referendum ‘Ambacht in de kijker’ en zijn blij met de publieksprijs. Het is een nieuwe stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan,” reageren ze tevreden.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier