Zomers sfeertje en mooi uitzicht in nieuwe zomerbar The Roof

Philippe Despriet en Barbara Bostyn met links Victor Foroudi, de zoon van Barbara die als jobstudent een handje zal toesteken in de bar. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kortrijk is sinds vandaag (vrijdag 10 juni) opnieuw een zomerbar rijker. Philippe Despriet (51) en Barbara Bostyn (50) slaan de handen in elkaar voor The Roof op de Pottelberg in Kortrijk. De twee kennen elkaar al lang.

Philippe Despriet is eigenaar van verschillende handelszaken op de Pottelberg, waaronder Bowling Pottelberg, indoorpretpark Woopahoo, trampolinepark Jump en restaurant Ripasso. Zijn nieuwe zomerbar The Roof is gevestigd op het dak van Ripasso en is toegankelijk via de bowling. “Het wordt een gezellige, deels overdekte bar waar je lekkere cocktails, hapjes en zelfs een frietje kan krijgen”, vertelt Barbara Bostyn uit Heule. Zij zal instaan voor de dagelijkse werking van de bar. “We zullen ook sterk inzetten op muziek. Zo wisten we voor ons openingsweekend dj Smith Davis te strikken.”

Barbara hoopt in de bar een gezellige Ibizasfeer te creëren. “Al sluit ik muziek uit de jaren 80, een beetje disco of eens een soirée Française ook niet uit.”

De bar telt 120 zitplaatsen en wordt meteen coronaproof aangelegd. Een 25-tal gigantische bloembakken zorgen voor een zomers sfeertje en de nodige koelte. Kinderen zijn er van harte welkom. Ze kunnen zich zelfs uitleven in het nabijgelegen indoorpretpark, terwijl de ouders rustig van een glaasje genieten. Huisdieren mogen dan weer niet over de drempel.

Gratis parking is troef

“Naast lekker eten en drinken en goede muziek denk ik dat gratis parking voor de deur ook een van onze troeven is”, aldus Philippe. “Net zoals het feit dat mensen niet op de stoep moeten staan wachten als er geen plaats is. Ze kunnen gezellig een glaasje drinken in de bar van de bowling.”

Of er niet al genoeg zomerbars zijn? “Met de geldende coronamaatregelen denk ik dat er letterlijk niet genoeg kunnen zijn”, aldus Barbara. “Zeker in het weekend zit alles heel snel vol. Ook bij ons liepen al heel wat reserveringen binnen.”

The Roof is vanaf vandaag zeven dagen op zeven open. Tijdens de week van 16 tot 23 uur, in het weekend tot 1 uur. Reserveren mag maar moet niet via info@theroof.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier