Zomerbar Abbaye brengt leven op site Abdijhoeve Oudenburg

Om de afgelaste gemeenteraad in te vullen zou in juli een extra zitting plaatsvinden in de Abdijhoeve. © LIN
Redactie KW

Na jaren van leegstand komt er opnieuw wat leven op de site van de Abdijhoeve, die er al sinds 2012 verlaten bijligt. Stad Oudenburg kocht de oude hoeve met hotel en wellness in 2014 en voorziet nu 2,5 miljoen euro om de Abdijhoeve te renoveren.

Het visitekaartje van Oudenburg verwelkomt vanaf 1 juli met Nick Vandekerchove, Sybren Taillieu, Martijn Verhelst en Simon Bronders vier jonge ondernemers die er hun zomerbar Bar Abbaye zullen uitbaten. Ze willen sterk inzetten op beleving en een ongedwongen sfeer. “De ambitie is om de sfeer van de Provence naar de binnenmuren van de historische site te brengen. Oudenburg voorziet in een stuk strand achter de binnenmuren die de Côte d’Azur dichterbij moet brengen”, aldus de jonge ondernemers. Ze werken samen met kunstenaar Bram Tousseyn uit Roksem om de site aan te kleden.

Jeroen Lingier, zoon van Jaak, stelt de cocktailkaart samen en de zomerbar biedt tapasplanken en verzorgde croques aan om de honger te stillen. “Corona dreigde nog even roet in onze plannen te gooien, maar we vertrouwden op een goede afloop en zijn steeds blijven voorbereiden”, zegt Sybren Taillieu. “Oudenburg snakt ernaar om de coronacrisis door te spoelen. Meer dan ooit hechten we belang aan onze dichte vrienden. Het binnenplein van de historische site is de perfecte plaats om weer van elkaars gezelschap te genieten”, aldus het team van Bar Abbaye.

Coronaproof

De jonge ondernemers zijn ook bewust bezig met de coronamaatregelen. Zo worden extra jobstudenten aan boord gehaald om bediening te voorzien, zullen extra zitplaatsen beschikbaar zijn om zittend consumeren te garanderen en worden tafels op minimum anderhalve meter afstand geplaatst. Bovendien zal aan de ingang van de zomerbar handgel worden voorzien. “Onze bezoekers moeten met een gerust gemoed kunnen komen genieten van de zomerse sfeer in Bar Abbaye”, stelt Sybren Taillieu. De zomerbar geeft de aftrap voor de heropleving van het stukje prachtige stadshistorie op 1 juli en zal elke dag geopend zijn van 13 tot 1 uur. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.