Zeven nieuwe kantoorunits langs Rijksweg in Roeselare

(GF) © (GF)
Peter Soete

Eén van de Roeselaarse bedrijfsterreinen waar in 2018 de eerste kantoorunit feestelijk zal geopend worden, is de KMO-zone De Meiboom. Langs de R32 naast het benzinestation komen zeven kantoorunits en een garage.

“Enkele jaren geleden hebben we de beschikbare grond van de vroegere hoeve Demeulenaere aangekocht en een bouwvergunning ingediend”, vertellen Vincent Titeca en Matias Bostoen van Imfiro. “Op een totale oppervlakte van 35.000 m² komen er op 15.000 m² zeven kantoorunits met 160 parkingplaatsen, een garage op 6.500 m² en op zo’n 3.000 m² komt de bowling op de hoek van de Meiboomlaan en de Verbrandhofstraat.”

“Het worden kantoorgebouwen van slechts twee verdiepingen hoog met veel glaspartijen. Het is de bedoeling om ieder gebouw liefst per gebouw te verkopen (lacht) maar het kan ook per verdieping of apart. Wel zouden we graag de bedrijven bundelen per beroepsactiviteit indien dit mogelijk is. De zeven kantoorgebouwen worden trouwens ook als zelfstandige entiteiten gebouwd. Zo kan er misschien een kantoorunit voor dokterspraktijken komen en ernaast één voor juridische firma’s. Het allereerste kantoorgebouw is trouwens al verkocht en zal door uitzendkantoor VIND! ingenomen worden.”

Garage met showroom

“De economie trekt aan en er zal zeker meer en meer vraag zijn naar bedrijfsruimte in Roeselare. Er was inderdaad initieel sprake van negen kantoorgebouwen maar dat is veranderd. Er komt immers ook een garage met showroom en wellicht een werkplaats op de site De Meiboom en daarom worden maar zeven kantoorunits gebouwd. De hoeve Demeulenaere blijft nog bewoond door de oorspronkelijke eigenares en er is afgesproken dat ze daar mag blijven wonen zo lang ze zelf wil. De garage kan nu al perfect naast de woonst en stallingen bouwen. Pas als de hoeve niet meer bewoond is, zal de garage uitbreiden op de rest van de grond.”

“De buurtbewoners waren vooral bezorgd over de waterafvoer”

“Er is inderdaad bezorgdheid geweest bij de buurtbewoners en we begrijpen dat ook. Er waren veel vragen over de waterhuishouding en men vreesde dat riolering het water niet zou kunnen slikken bij hevige regenval. We hebben alles bekeken en we zullen de bedrijfszone niet aansluiten op de verkaveling maar rechtstreeks aansluiten op de rioleringen van de rijksweg. Bovendien zullen we met veel waterdoorlatende materialen werken en komen er ook wadi’s. Dat zijn open buffers die het verzamelde water vertraagd afvoeren naar de rioleringen. Nu zou de waterbeheersing van de site zelfs beter moeten zijn dan in het verleden.”

“We zetten ook in op energiezuinig bouwen. Zo komen er warmtepompen met grondwater en uiteraard worden ook zonnepanelen geïnstalleerd. Het worden duurzame én mooi in het landschap passende gebouwen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.