Zeven hotels verenigd in hotelketen Westhoek Hotels

Roger Verschaeve voegt straks ook Gasthof 't Zweerd en Hotel O toe aan zijn imperium. (foto DS)
Redactie KW

Twee jaar nadat Roger Verschaeve en Marleen Carreyn hotel Regina overnamen op de Grote Markt zijn ze klaar voor een vervolg. Vanaf januari 2020 gaan ze immers Gasthof ‘t Zweerd op diezelfde Grote Markt en Hotel O in de nabijgelegen D’hondtstraat uitbaten. Om hun hotel-imperium beter te structureren, hebben ze zelfs een eigen hotellabel gecreëerd: Westhoek Hotels, goed voor 254 kamers.

Roger Verschaeve, die een wielercarrière heeft gehad bij Flandria, stapte goed dertig jaar geleden in de hotelbranche om zijn zus, die in Lo-Reninge het hotel ‘Oude Abdij’ uitbaatte, te helpen. “Door hard te werken, staan mijn vrouw Marleen Carreyn en ikzelf nu waar we vandaag staan. We zijn zaakvoerder van zeven hotels: Flanders Lodge en Ypres Lodge in Ieper, New Regina in Ieper, Oude Abdij in Lo-Reninge, Hinterland in Beauvoorde en nu dus Gasthof ‘t Zweerd en Hotel O in Ieper. In totaal geven we werk aan een 50-tal personeelsleden. Van Hotel O hebben we het handelsfonds overgenomen, terwijl de gebouwen eigendom blijven van de familie Kerckhof (eigenaars van Euro Shop, red.). Dit hotel is instapklaar en volledig in orde. Voor Gasthof ‘t Zweerd hebben we de aandelen van de bvba van de huidige uitbaters (Paul Hullak en Isabelle Cornet, red.) overgenomen. Het gebouw blijft eigendom van de apothekersfamilie Lamoot. Hier plannen we wel renovaties, maar dat moeten we nog bestuderen.”

Personeel blijft

Ook het restaurant en de feestzaal zullen Roger en Marleen blijven uitbaten. “We zullen eigenlijk verder doen zoals het nu draait, maar er een beetje onze eigen twist aan geven”, aldus Roger. “Op personeelsvlak wijzigt er eigenlijk ook niets. We hebben op elke locatie een verantwoordelijke waarmee we de dagdagelijkse zaken bespreken.” Gezien de omvang van deze uitbreiding besloot Roger om in de verschillende hotels een rode draad te steken met link naar de streek. “Eind januari 2020 stappen we uit de Best Western-hotelgroep. We hebben onze eigen hotelketen gecreëerd: Westhoek-Hotels. Met 254 kamers op 6 verschillende locaties is dit meer dan verantwoord. We doen alles in eigen beheer en hebben geen vennoten, ook geen stille. De overnames zijn plots in een stroomversnelling terechtgekomen, waardoor dit nu samenkomt.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier