Zelfstandigen zonder opvang voor kind hebben recht op overbruggingsrecht

© Belga
© Belga
Redactie KW

Zelfstandigen die komende week hun activiteit moeten onderbreken voor de opvang van hun kind, zullen van het crisis-overbruggingsrecht gebruik kunnen maken. Dat meldt minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) zondag.

Voor leerlingen van het basis- en secundair onderwijs start de paasvakantie maandag al een week vroeger. Ook heel wat kleuterscholen zullen de deuren sluiten, al is dat geen verplichting. Dat betekent dat heel wat ouders opvang moeten voorzien voor hun kinderen.

Zelfstandigen die daardoor niet kunnen werken, hebben voor deze vijf dagen recht op een volledige vergoeding van 322,92 euro (zonder personen ten laste) of 403,53 euro (met personen ten laste), aldus Clarinval. “Het is van essentieel belang dat wij onze zelfstandigen blijven steunen om de essentiële maar inperkende besluiten van de regering te compenseren”, aldus de minister.

Zelfstandigen moeten hun zelfstandige activiteit tijdens deze periode dan wel volledig onderbreken. Zij hebben geen recht op de financiële uitkering als zij arbeidsongeschikt zijn of van thuis uit kunnen werken.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.