Zeebrugge verliest opnieuw containerdienst

Redactie KW

De haven van Zeebrugge verliest een containerdienst uit het Verre Oosten en houdt zo amper één dienst over. Dat meldt het gespecialiseerde vakblad Flows dinsdag op zijn website.

Flows zag dat Zeebrugge niet meer in het vaarschema zat van AEX1/AEC1/FAL8 Service, waarin ‘s werelds grootste containerschepen varen. Het gaat om een dienst van United Arab Shipping Company (UASC) met een capaciteit van 19.870 containers per schip die daarmee de grootste zijn ter wereld, en vijf zusterschepen van Cosco met een maximumcapaciteit 18.980 containers.

“Alle schepen die nog onderweg zijn, zullen wel nog bij APM Terminals aan het Koning Albert II-dok in de Zeebrugse voorhaven behandeld worden. Volgens de laatste vaarschema’s zal de voorlopig laatste de ‘CSCL Atlantic Ocean’ op 6 mei zijn”, schrijft Flows. “De ‘Al Dahna’, die later deze week in Qingdao zal beginnen laden voor de volgende westbound afvaart, zal Zeebrugge volgens de vaarschema’s van de betrokken carriers niet meer aanlopen.”

Te kleine volumes

De reden van de stopzetting van de directe aanloop zou de te kleine volumes zijn.

Door het vertrek houdt Zeebrugge enkel nog de FAL1-service uit het Verre Oosten over. Voor die dienst levert CMA CGM alle schepen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten