Zeebrugge is Europese ‘Ferryhaven van het Jaar’

© foto RJ
Roel Jacobus
Roel Jacobus journalist/muzikant

In Amsterdam werd Zeebrugge uitgeroepen tot ‘Ferryhaven van het Jaar’, tijdens de jaarlijkse Ferry Shipping Summit. Dit congres van de internationale scheepvaartsector prees Zeebrugge voor de professionaliteit waarmee het zijn rol van logistiek Europees centrum vervult.

Op de jaarlijkse Europese conferentie Ferry Shipping Summit in Amsterdam werden voor het eerst awards uitgereikt. Zeebrugge werd bekroond tot ‘Ferryhaven van het Jaar’.

Het juryverslag luidt: “Zeebrugge is bij uitstek een efficiënte roro-hub voor uiteenlopende goederenstromen. Het is een moderne haven voor zowel korte lijnen (shortsea) als voor de allergrootste schepen op de lange omvaart (deepsea). De haven verbindt Scancinavië, de Baltische Zee, het Verenigd Koninkrijk en het Iberische schiereiland. Door de centrale ligging en de connecties met tal van Europese havens en het hinterland, speelt Zeebrugge een sleutelrol als logistiek centrum voor Europese distributie. Bovendien kunnen belangrijkste ferryoperatoren ter wereld er rekenen op professionele bediening.”

Namens alle medewerkers nam gedelegeerd bestuurder Joachim Coens van het havenbestuur de trofee in ontvangst. De prijs voor ‘Ferry van het Jaar’ ging naar een nieuwe passagiersschip van Irish Ferries. De ‘W.B. Yeats’, genoemd naar de iconische Ierse schrijver, werd in Duitsland gebouwd en is voorbereid op de omschakeling van stookolie naar LNG als brandstof. (RJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier