Zaterdagmarkt Ieper keert op 20 juni terug naar Grote Markt

De Ieperse zaterdagmarkt in de Leopold III-laan. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Na vier weken langs de Leopold III-laan verhuist de Ieperse zaterdagmarkt op 20 juni opnieuw naar de vertrouwde locatie op de Grote Markt. Het beurtrolsysteem blijft behouden want er mogen nog steeds maximum slechts 50 kramen staan.

Ruim twee maanden was er geen zaterdagmarkt door de lockdown, tot er op 23 mei een coronaveilige versie kwam langs de Leopold III-laan. Daar kon iedereen in één lange rij staan, was de rijweg breed genoeg en was er nog een wandelpad langs de vestingen. De Nationale Veiligheidsraad legde een maximum van 50 kramen op. Aangezien de Ieperse zaterdagmarkt 74 vaste kramen telt, kwam er een beurtrolsysteem voor niet-voedingskramen. Zo stonden de voedingskramen elke week op de markt en alle andere kramen beurtelings om de twee weken.

Uitwerking

Na vier weken komt er nu een einde aan deze coronaversie van de zaterdagmarkt. Schepen Diego Desmadryl bevestigt dat de zaterdagmarkt op 20 juni terugkeert naar de Grote Markt. “Het beurtrolsysteem voor niet-voedingskramen blijft nog behouden, want er mogen nog steeds maar maximum 50 kramen staan”, zegt de schepen. “Ter plekke toont een circulatieplan de marktgangers in welke richting ze tussen de kramen kunnen wandelen. En voor elk marktkraam is er een wachtzone om onderling afstand te houden.”

De opstellingslijst van de kramen voor de pare en onpare weken vind je op www.ieper.be.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier