Al 13 jaar hebben Isabel (45) en Didier (52) de touwtjes in handen van Salons Ten Boogaerde in Kortemark en de Franse brasserie Ko-No in Kuurne/Kortrijk. Zowel de feestzaal in Kortemark als de Franse brasserie aan het Ring Shopping Center in Kuurne draaiden op volle toeren, tot corona roet in het eten gooide.
...

Al 13 jaar hebben Isabel (45) en Didier (52) de touwtjes in handen van Salons Ten Boogaerde in Kortemark en de Franse brasserie Ko-No in Kuurne/Kortrijk. Zowel de feestzaal in Kortemark als de Franse brasserie aan het Ring Shopping Center in Kuurne draaiden op volle toeren, tot corona roet in het eten gooide. "Ten Boogaerde viel bijna volledig stil, want alle feesten werden geannuleerd", zeggen Didier en Isabel. "Maar toen deed zich een unieke kans voor. Onze zoon Lomani (19), die was afgestudeerd in de hotelschool, deed zijn stage in Brasserie Keukenhof. Zo kwam het ons ter ore dat de eigenaars het door de coronacrisis niet echt zagen zitten om de zaak verder te zetten."Didier en Isabel hebben de gok gewaagd om de zaak over te nemen. "Het was een risico in volle coronacrisis, maar we hebben blijkbaar juist gegokt. Eind juli hebben we opnieuw de deuren geopend en de klanten vinden sinds de eerste dag hun weg.""We hebben natuurlijke fantastische troeven: de zaak ligt op een boogscheut van de zee en het strand, maar hier kunnen klanten in een stijlvol interieur tafelen, in deze zomerse dagen hebben we vooraan én achteraan een ruim terras in een groen kader en er is parkeergelegenheid."Wel willen Isabel en Didier het over een andere boeg gooien: "We willen het Keukenhof toegankelijk maken voor iedereen, zowel voor toeristen die naar de kust komen als voor de lokale bevolking en voor zakenmensen.""Je hoeft hier echt niet opgedirkt de voeten onder tafel te schuiven. Nogal wat mensen hebben blijkbaar drempelvrees en vragen schoorvoetend of ze wel in short binnen mogen. Natuurlijk kan dat, je moet toch ontspannen kunnen tafelen! Ook honden zijn welkom; ook hen verwennen we met een hondenbakje!"Isabel kwijt zich met hart en ziel van haar taak als gastvrouw en is een beetje duivel-doet-al achter de schermen. Zoon Lomani vind je in de keuken, waar vader Didier heer en meester is. Chef Didier stelt meteen duidelijk: "Ons uitgangspunt is de klassieke Franse brasseriekeuken, maar wel op hoog gastronomisch niveau. We streven ernaar om te werken met kwalitatieve en verse producten. We werken samen met de beste leveranciers."Op het menu staan onder meer zwartpootkip, klanten kunnen kiezen uit rundvlees van het West-Vlaams Rood, Simmentaler, Ierse Angus... Het dry-ageing rijpingsproces draagt bij tot een optimale smaakbeleving. Uiteraard staan er op de kaart Oostduinkerkse garnalen, voor de liefhebbers met 'tatjespap'."Onze kreeften worden op een diervriendelijke manier gedood, met een elektroshock in de Crustastun. De kaart vullen we aan met suggesties. We zijn pas gestart en we bekijken nog hoe we ons concept verder zullen uitwerken. We denken aan themaweekends met zeevruchten, een wildfestijn of kreeftenweekend. Vanaf september zullen we een marketingcampagne voeren rond zakenlunches."De mooie wijnkasten van vorige eigenaar Luc Thienpont staan nog altijd in de zaak en ook de exclusieve wijnen. "Dat is ook een pluspunt", weten Isabel en Didier. "We kunnen uitgelezen exclusieve wijnen aanbieden tegen democratische prijzen."