Zaakvoerder De Geverfde Vogel in Kortrijk opent restaurant Pand 44

Robbert Vandaele, Marie Seynaeve, Flor Debaene en Andres Nachtergaele. © AXV
Redactie KW

In de Wijngaardstraat in Kortrijk gaat op dinsdag 3 juli restaurant Pand 44 open. Zaakvoerder is Robbert Vandaele, die ook De Geverfde Vogel uitbaat.

“Ik droom al een tijdje van een tweede zaak”, vertelt Robbert (31). “Maar dan geen uitgaanscafé. Er was ook geen druk om dit nieuwe project snel te realiseren. Midden vorig jaar botste ik dan op het pand in de Wijngaardstraat nummer 44. Een gebouw waarin ooit Plectrum en de pop-up van het Heulse café Dudu gevestigd waren.”

Unieke formule

“We hebben het pand gestript en de voorkant zowat helemaal verbouwd. We hebben veel zelf gedaan. Omdat we graag verbouwen én natuurlijk omdat het goedkoper is. Ook qua interieur hebben we ons eigen ding gedaan. Het meubilair, bijvoorbeeld, hebben we op maat laten maken. Vanaf het begin zijn we daarbij betrokken geweest. Zo hebben we zelf de bomen gekozen waaruit de tafels zijn gemaakt.”

“We hebben zelf de bomen gekozen waaruit de tafels zijn gemaakt” – Robbert Vandaele

Het resultaat is alvast mooi: Pand 44 is een trendy restaurant. “Met bovendien een unieke formule”, aldus nog Robbert. “Samen met mijn vriendin Marie Seynaeve, mijn vaste gerant Flor De Baene en chef-kok Andres Nachtergaele (deed bij onder meer Het Vliegend Tapijt ervaring op, red.) hebben we de kaart samengesteld.”

Wijn ook per glas

“We hebben ervoor gezorgd dat je hier lekker kan komen eten, maar het is ook mogelijk om aan de bar plaats te nemen en te genieten van hapjes en drankjes. Zeg echter geen tapas tegen dit laatste. We hebben zullen namelijk leuke en kleinere versies van de gewone menukaart aan de bar serveren.”

“Robbert en Flor benadrukken ook dat ze een mooie wijnkaart zullen hebben. “Met 15 tot 20 wijnen”, aldus Flor, die al bij restaurant Marcus in Deerlijk werkte. “De wijn zal zowel per fles als per glas te krijgen zijn.”

Keuken langer open

Flor en Robberts vriendin Marie zullen in de zaal staan, Robbert zelf en Andres zullen de keuken runnen. “Ik koos voor de keuken omdat die sneller gesloten zal zijn dan de zaal. Daarbij voeg ik er meteen aan toe dat de keuken langer open zal zijn dan de meeste andere restaurants: tijdens de week tot 22 uur, in het weekend tot 22.30 uur. Nu, omdat ik vroeger gedaan zal hebben, zal ik nog eens naar De Geverfde Vogel kunnen gaan. Want mijn café, waar er twee vaste geranten achter de toog zullen staan, mag ik niet aan zijn lot overlaten natuurlijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier