Yvon Vanden Abeele krijgt huldeplaat in Kortrijk Xpo

Een van de bezielers van het beurzencomplex, Yvon Vanden Abeele, wordt geëerd met een huldeplaat aan Kortrijk Xpo. Hij kreeg die donderdagavond persoonlijk overhandigd op de laatste Algemene Vergadering van het jubileumjaar.

Yvon Vanden Abeele. © Foto BWB

Eind juni werd Yvon Vanden Abeele nog op een passende manier gehuldigd op het jubileumfeest voor 50 jaar Xpo. De Oostendenaar was pas 27 jaar toen hij Kortrijk Xpo onder zijn vleugels nam. Hij stond maar liefst 38 jaar bijzonder succesvol aan het roer van de onderneming. In 2006 volgde Saskia Soete De Boosere hem op als directeur van Kortrijk Xpo maar Vanden Abeele zetelde tot eind 2017 in het bestuurscomité en stond daarmee 50 jaar ten dienste van de onderneming.

Yvon Vanden Abeele liet de ‘Hallen’ groeien van 1 naar 6 hallen en van 0 naar meer dan 15 miljoen euro omzet. In 1999 werd de naamsverandering ‘Kortrijk Xpo’ doorgevoerd. Op dit ogenblik wordt er een 50-tal publieks- en vakbeurzen georganiseerd, aangevuld met een groot aantal evenementen.

De strategie om voornamelijk kwalitatieve nichebeurzen te ontwikkelen wordt aangehouden. De komende jaren zet Kortrijk Xpo vooral in op optimalisatie van de campus, eerder dan op uitbreiding. Vooral beleving is het nieuwe codewoord bij de organisatie van beurzen en events. Met de gedenkplaat wil voorzitter Philippe D’heygere “in naam van alle stakeholders Yvon Vanden Abeele nogmaals danken én hulde brengen voor 50 jaar geëngageerde en succesvolle inzet”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.