Wouter Decock is trotse ‘koop lokaal’-ambassadeur in Knokke-Heist

Wouter Decock en Lindsay Masson zijn fier op de titel. (foto DM)
Wouter Decock en Lindsay Masson zijn fier op de titel. (foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Voor de derde keer ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) in de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ op zoek naar ambassadeurs. Voor Knokke-Heist werd keurslager Decock verkozen tot lokale ambassadeur. Een titel die Wouter Decock (41) en Lindsay Masson (39) met fierheid dragen.

“Meer dan 400 handelaars registreerden zich via www.ikkooplokaal.be om het gezicht te worden van deze campagne en consumenten mee bewust te maken van het belang van lokaal kopen. Wij zijn bijzonder fier dat we door onze klanten tot ambassadeur voor Knokke-Heist werden verkozen”, vertelt Wouter Decock die in 2012 de keurslagerij van zijn vader Gabriël overnam. “Ik denk dat onze klantvriendelijkheid de doorslag gaf. We tellen tien personeelsleden, maar er staat altijd iemand van ons in de winkel: Lindsay of ikzelf. We kennen bijna al onze klanten met de voornaam. Keurslagerij Decock is centraal in het centrum gelegen. We tellen ook heel wat oudere klanten die zich eenzaam voelen. Een babbel doet soms wonderen. Tijdens corona hadden we het bijzonder druk, maar tegelijk was het een ongelooflijk leuke tijd. Onze klanten waren blij dat ze naar hun keurslager konden en toch even van het sociaal contact mochten proeven. Lekker eten was tijdens de lockdowns extra belangrijk. Mensen namen duidelijk tijd om extra culinair te genieten.”

Lokaal vlees

Corona heeft het lokaal winkelen duidelijk een boost gegeven. “Mensen gaan op zoek naar een huis van vertrouwen en dat vinden ze hier. Ons vlees is supervers. In Lichtervelde kweken we zelf runderen op de boerderij van mijn ouders. Ons vers varkensvlees komt van een handelaar in Nevele. In onze slagerij werken we uitsluitend met streekproducten. Hier vind je geen vlees dat ingevoerd wordt uit het buitenland. Onze specialiteit is ons vers rundsvlees. Bloedworst en droge worsten maken we zelf. Mensen schuiven hier aan voor vol-au-vent en spaghettisaus. Online kan je 24 op 24 uur bestellen. Klanten die hier door een of andere reden niet tijdig geraken, kunnen hun bestelling telefonisch doorgeven. Wij deponeren de bestelling in een automatenbox waar je eender wanneer de boodschap kan afhalen”, besluit Wouter. (DM)

Keurslager Decock is gelegen aan het Alfred Verweeplein 2 in Knokke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.