Wordt Abriso-Jiffy ‘Onderneming van het Jaar’ 2020? “Omgevormd tot duurzame onderneming”

Jan Dejonghe, CEO Abriso-Jiffy, voor de hoofdzetel in de Gijzelbrechtegemstraat in Anzegem. © Kurt
Redactie KW

Sinds 1995 organiseert EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis de ‘Onderneming van het Jaar’ om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. Bij de vier genomineerden is Abriso-Jiffy uit Anzegem, Europees marktleider in beschermende verpakkings- en isolatiematerialen.

Op 8 december zal de award voor de 26ste keer uitgereikt worden. De genomineerde finalisten werden geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming speelden ook een rol.

“Met 1.500 medewerkers, verspreid over vijftien productiesites in elf Europese landen, zijn wij een groeiende speler op de markt van gerecycleerde en recycleerbare producten in diverse sectoren”, situeert Jan Dejonghe, ceo Abriso-Jiffy, zijn bedrijf. “Sedert de management buy-out eind 2013 zijn we met 270 % gegroeid. We produceren een breed gamma aan producten die bescherming bieden tegen beschadiging, koude, hitte of lawaai met een jaaromzet van 235 miljoen euro. Abriso-Jiffy beschikt in Vlaanderen over twee productievestigingen, Anzegem (hoofdzetel) en Wellen.”

Inzetten op innovatie

“Na er 6 jaar als onafhankelijke cfo gewerkt te hebben, ben ik sinds 2013 de referentieaandeelhouder van dit mooie bedrijf en ben ik trots op ons ondernemende managementteam. Daarvoor was ik 21 jaar actief bij het familiebedrijf Pinguin, ondertussen Greenyard geworden. We denken dat we terecht genomineerd zijn om die titel in ontvangst te nemen omdat we zeer goed scoren op de verschillende selectiecriteria. Reeds 9 jaar nemen we deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en 27 oktober mogen we de Unitar SDG-award in Brussel in ontvangst gaan nemen. Ook zetten we sterk in op innovatie en hebben we ons ondertussen omgevormd tot een duurzame onderneming.”

“Het Belgisch ondernemerschap verdient zeker ook dit jaar onze steun”, aldus Patrick Rottiers, ceo EY België. “De coronacrisis heeft alle bedrijven onder druk gezet en voor heel wat uitdagingen geplaatst. Daarom ondersteunen we hen op elke denkbare manier. De winnaar van 2020 zal in de voetsporen treden van bioscoopketen Kinepolis die de award in 2019 wegkaapte.”

Twee andere finalisten komen ook uit onze regio, namelijk Van Marcke uit Kortrijk en Stow uit Spiere-Helkijn en de vierde genomineerde is Konings uit Zonhoven.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.