Woodstoxx bouwt nieuwe vestiging in Ledegem: “Belangrijke stap voorwaarts”

(gf)
(gf)
Christophe Lefebvre

Het succesverhaal van Woodstoxx, de onderneming die Menen als centrale speler in de parketwereld op de kaart wist te zetten, wordt aangevuld met een nieuw hoofdstuk. In Ledegem wordt intensief verder gebouwd aan een hypermodern afwerkingscentrum. “We zullen op die manier drie verschillende sites op één, gloednieuwe plaats kunnen verzamelen en zo onze marktpositie nog kunnen verstevigen”, klinkt het bij de trotse zaakvoerders.

Wat dertien jaar geleden begon als een gedurfd, zij het apart, project groeide in geen tijd uit tot een bedrijf met internationale afzetkanalen.

“Doordat we steeds trouw zijn gebleven aan onze identiteit en onze waarden zijn we op een gezonde manier kunnen blijven groeien. We luisterden naar de feedback van onze klanten, zowel particulier als professioneel en konden op die manier een soort van leegte identificeren. Die leegte wisten we op te vullen met de creatie van Belgiqa, ons eigen merk van hoogwaardige parketvloeren”, aldus Gregory Minne (36), CEO van Belgiqa.

Unieke samenwerking

“Menen blijft natuurlijk onze uitvalsbasis, waar we onze centrale diensten hebben geïnstalleerd. Toch mochten we niet blind blijven voor enkele obstakels die zich aanboden. Belgiqa groeide uit van een project, onder de vleugels van Woodstoxx, tot een volwaardige entiteit met afzetkanalen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en zelfs de Verenigde Staten en Canada. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaat het Belgiqa voor de wind. Tijdens de coronacrisis kende het merk zelfs een groei van 50 procent, een succes waar we niet naast konden kijken en ook de vooruitzichten zijn enorm positief.”

“Om de productiecapaciteit te kunnen opdrijven, gingen we enkele strategische partnerships aan. De zoektocht was geen eenvoudige taak, want op geen enkel moment wilden we afbreuk doen aan ons verhaal van topkwaliteit en vakmanschap. Onze zoektocht kwam tot een einde nadat we een unieke samenwerking met het Ledegemse Miva Parket en Vanlandschoot Hout op punt konden zetten. De groeimogelijkheden van Belgiqa werden zo verzekerd.”

De ambitie van de Meense onderneming werd afgelopen week extra benadrukt na een overname van het Brugse Tintobois. “Met Belgiqa willen we onze klanten, zowel lokaal als internationaal, blijven verrassen met nieuwe en soms zelfs gewaagde keuzes. Hierin speelt Tintobois een erg belangrijke rol. Het bedrijf, met als boegbeeld Sarah Boelaert, heeft zich een ijzersterke reputatie weten op te bouwen met exclusieve afwerkingen. Door die kennis nu te integreren in Belgiqa zetten we met ons gamma belangrijke stappen voorwaarts.”

Operationeel

“Door onze samenwerkingen werd de productie van onze parketvloeren verdeeld over drie verschillende sites in Menen, Zwevezele en Ledegem. We hebben dan ook besloten de drie sites in één gebouw onder te brengen. In Ledegem wordt op dit ogenblik keihard gewerkt aan een nieuw gebouw, dat zal fungeren als centraal afwerkingspunt. Indien alles volgens plan verloopt, zal de nieuwe locatie vanaf 1 september 2021 operationeel zijn”, besluit Gregory.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.