Woensdagmarkt in Houthulst weer opgestart

Johny Maekelberg en zijn echtgenote Dorine Lava komen op regelmatige basis naar de markt in Houthulst en zijn blij vandaag opnieuw te kunnen komen. © (Foto AC)
Redactie KW

Vandaag ging voor het eerst de woensdagmarkt in Houthulst opnieuw door.

Kevin Crombez, verantwoordelijke voor de markt vertelt: ” Er zijn vandaag 9 marktkramers naar Houthulst gekomen, dat is iets minder dan normaal. Er zijn een paar marktkramers die nog even willen wachten om opnieuw te starten maar het goede weer zorgt ervoor dat er toch nog heel wat bezoekers komen markten. We hebben niet alleen een parcours uitgetekend waarlangs de bezoekers van de markt alle kramen kunnen aandoen en we hebben ook gezorgd dat er aan de in-en uitgang een tafel met ontsmetting staat waar iedereen zijn handen kan ontsmetten. Alle marktkramers dragen mondmaskers en hebben zelf ook nog bij hun kraam ontsmetting staan die de mensen kunnen gebruiken.”

Hoewel de markt langzaam op gang kwam waren er op vandaag toch ongeveer evenveel bezoekers als op andere woensdagen te tellen. Vrijwel iedereen ontsmette zijn handen voor op het parcours van de markt te stappen. Johny Maekelberg en zijn echtgenote Dorine Lava wonen in Houthulst en komen heel regelmatig naar de woensdagmarkt. ” We zijn zo content dat de markt weer open is” weten ze beiden te vertellen ” we hebben het heel erg gemist. Wij hebben zo onze vaste marktkramers waar we onze boodschappen doen, die kennen je en weten wat je wilt, dat hebben we gemist en ook het sociale contact en gewoon het gezellig kuieren op de markt. Er zijn mensen die nog niet komen uit schrik voor besmetting, maar alles is goed georganiseerd en wij zijn niet bang: als iedereen doet wat men moet doen dan is het gevaar minimaal.”

Ook de marktkramers zijn blij dat ze opnieuw kunnen opstarten. Nadine Jonckheere woont in Langemark op de Madonna , staat met groenten en fruit op de markt en heeft de markt heel erg gemist: “De markt en de klanten, het contact met de mensen heb ik ontzettend gemist maar toch mag ik niet klagen, wij hebben ook een winkel en die mocht openblijven dus hebben we eigenlijk geen verlies zoals vele collega marktkramers. Om bij de opstart van de markt aan verse producten te geraken hebben we ook geen probleem gehad, we doen ons best om zo vers mogelijk de producten aan de mensen aan te bieden , dan zijn wij content en zijn ook zij content. Die sociale contacten die heb ik wel gemist.”

Helemaal vanuit Oostkamp komt Marleen Desmet met haar textiel naar de markt in Houthulst. “Tijdens de voorbije lockdown heb ik heel veel gerust, lang geslapen, gekuist en ook een tijd niets gedaan maar op de duur begint dat toch lelijk te vervelen. Ik ben zeer blij dat ik terug op de markt kan staan”, vertelt Marleen. “Ik heb wel een groot verlies geleden: het begin van het seizoen hebben we gemist terwijl we alle zomerkledij al hadden aangekocht en de mogelijkheid niet hadden om die te verkopen. Zelf kon ik nog buiten, we hebben een grote tuin, maar ik heb medelijden met mensen die nu op een appartement zitten en kinderen die niet buiten kunnen moeten zien bezig te houden. Wat ik het meest gemist heb zijn mijn klanten, met de vaste klanten heb je toch een band en dat mis je dan zolang maar vandaag zijn we content: de zon schijnt, we mogen terug op de markt staan en er is wat volk op de been.”

Iedereen is het ermee eens dat de voorzorgen, in Houthulst getroffen en het parcours dat uitgestippeld is goed in orde is.

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.