Winkels Zeelaan in De Panne kunnen privéwoning worden

Florist Wouter Destoop bij de vroegere platenzaak 'Serenade'. Dit pand wordt nu tot privéwoning omgebouwd. (Foto RLV)
Redactie KW

Voortaan kunnen in het gedeelte van de Zeelaan tussen de Markt en de Veurnestraat handelszaken op de gelijkvloerse verdieping omgevormd worden tot woongelegenheden.

“We moeten de realiteit onder ogen zien”, argumenteert schepen van Ruimtelijke Ordening Bram Degrieck. “En die realiteit leert ons dat er vooral in het gedeelte van de Zeelaan tussen de Markt en de Veurnestraat vele, leegstaande winkelpanden zijn. Vandaar dat het college van burgemeester en schepenen besliste een wijziging in de reglementering door te voeren, in die zin dat voortaan een voormalige handelszaak weer woongelegenheid wordt als ze aan de juiste normen voldoet. Het is een maatregel die we genomen hebben om de leegstand tegen te gaan. ‘Liever bewoond dan leeg’, luidt ons devies.”

Shoppinggebeuren

Momenteel ziet men al de gevolgen van die maatregel. Zo zijn er nu werken aan de gang waardoor de vroegere platen- en cd-handel Serenade, op de hoek van de Zeelaan en de Brouwersstraat tot een woongelegenheid wordt omgebouwd. “Wij zijn niet meteen gelukkig met de reglementswijziging”, reageert Unizo-voorzitter Sabine Van der Maelen. “Het gevaar schuilt erin dat heel wat panden als winkelruimte verloren gaan, waardoor het actieve shoppinggebeuren erop achteruit gaat. Wij zijn als middenstandsorganisatie wel te vinden voor de kernversterking die het gemeentebestuur voor ogen heeft en hopen dat zoveel mogelijk mensen met een vrij beroep zich in de dorpskern vestigen.”

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier