Winkels op nieuwe handelszone Esenweg openen de deuren

Op de handelszone aan de Esenweg openen binnenkort vier extra winkels de deuren. © GF
Redactie KW

Diksmuide is klaar voor een nieuwe winkelbeleving. Vanaf september wordt de nieuwe handelszone Esenweg uitgebreid met vier nieuwe retailwinkels: Bel&Bo opent de deuren op 2 september, Bristol en Action op 12 september, en als afsluiter drogisterijketen Kruidvat.

Burgemeester Lies Laridon is opgetogen over de opening van de nieuwe handelszone: “Heel wat Diksmuidelingen hebben aangegeven dat ze meer winkels in onze stad wensen. Naast het aantrekken van meer handelszaken in het stadscentrum, speelt ook de kleinhandelszone langs de Esenweg een belangrijke rol bij het aanzwengelen van onze lokale economie.”

“De strategische locatie van de Esenweg zorgt ervoor dat onze inwoners vanaf nu in eigen stad van deze moderne winkelketens kunnen genieten en dat ketens die al in onze stad aanwezig waren nu op één site gevestigd zijn, wat interessant is voor de consument.”

Meerwaarde

De nieuwe handelszone strekt zich uit over een oppervlakte van 8.905 m² langs de Esenweg, vlak bij de toekomstige parking van de NMBS. “In maart 2018 gaf de gemeenteraad groen licht voor de verkoop aan projectontwikkelaar ION. We zijn bijzonder tevreden om de nieuwe en vernieuwde winkels welkom te heten in Diksmuide”, aldus burgemeester Laridon.

Naast de vier nieuwe retailwinkels worden er ook 95 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 20 fietsen voorzien. “Dit project beoogt een kwalitatieve winkelbeleving met aandacht voor een naadloze inpassing in de omgeving”, vertelt Kristof Vanfleteren, CEO van projectontwikkelaar ION. “We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe handelszone een grote meerwaarde zal bieden voor Diksmuide en haar bewoners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier