Winkelnacht in Zuid-Amerikaanse stijl in Roeselare

Voor het eerst zijn alle centrumstraten betrokken bij de Winkelnacht. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Woensdag 30 april wordt Roeselare een heel klein beetje Brazilië tijdens de Winkelnacht. Alles heeft natuurlijk te maken met het aankomende WK.

Aan de vooravond van 1 mei wordt in Roeselare traditioneel de Winkelnacht georganiseerd. “De winkels blijven dan open tot 22 uur”, vertelt Alex Leupe van de vzw Centrum Roeselare. “Daarnaast willen we vooral inzetten op beleving, dat het voor de mensen meer dan de moeite is om naar de stad te komen. Daarom kozen we, met oog op het nakende WK, voor latino en Zuid-Amerika als thema.”

“Het is de eerste keer dat we alle centrumstraten erbij kunnen betrekken. Op de Grote Markt komen er freestyle voetballers en er zijn verschillende groepen die voor animatie in de centrumstraten zullen zorgen, er is ook initiatie van dans, onder meer in kenniscentrum ARhus. In de Zuidstraat en Noordstraat komt er respectievelijk een bier- en wijnfestival, ook cocktails en rum zullen te verkrijgen zijn. Het moet één groot feest worden, waarbij interactie centraal staat.”

Het centrum wordt volledig verkeersvrij gemaakt, de verschillende parkings zijn perfect bereikbaar.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier