Winkelketens voelen staking, veel filialen gesloten of onbereikbaar

© BELGA
Redactie KW

De nationale staking van maandag laat zich voelen bij de grote winkelketens in het land.


© BELGA

>> Colruyt

Bij Colruyt Group, met naast Colruyt ook de winkels DreamLand, DreamBaby, OKay en Spar, zijn maandagochtend de distributiecentra geblokkeerd in Mechelen en in Ath. Volgens woordvoerder Jan Derom is het heel moeilijk te becijferen hoeveel winkels gesloten zijn door de staking, gezien ‘sommige wel even geopend waren, maar na een half uur weer dicht gingen’.

>> Lidl

Lidl ziet dan weer dat de helft van de driehonderd winkels gesloten is, vooral in Wallonië. In Vlaanderen is vier vijfde wel geopend, aldus woordvoerder Pieterjan Rynwalt. Ook hij merkt op dat het moeilijk is om een vast cijfer te geven, door het fluctuerende aantal getroffen winkels.

>> Carrefour

Van de 748 winkels die Carrefour in België telt, zijn 620 geopend, aldus woordvoerder Baptiste van Outryve. Onder meer hypermarkets die zich op afgesloten sites bevinden met andere winkels, zijn dicht. Het percentage gesloten winkels ligt iets hoger in Wallonië dan Vlaanderen, maar het verschil is niet uitgesproken.

>> Delhaize

Bij Delhaize zijn 88 van de 138 supermarkten in eigen beheer niet toegankelijk. Het gaat om 25 van de 75 in Vlaanderen en alle in Brussel en Wallonië, aldus woordvoerder Roel Dekelver. Alle 550 zelfstandige supermarkten – Shop&Go, Proxy Delhaize en AD Delhaize – zijn wel toegankelijk.

>> Albert Heijn

Albert Heijn ten slotte telt een vijftal gesloten winkels van de 28 in België. Dat komt omdat de site of toegangswegen zijn geblokkeerd en of er een stakingspost voor de deur staat, aldus woordvoerster Sally Herygers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.