Win een weekendje weg tijdens Week van de Markt

© NS
© NS
Redactie KW

Het wordt nog zo plezierig om volgende week naar de wekelijkse markt te gaan. De gemeente Wingene neemt graag deel aan de Week van de Markt. Iedere bezoeker maakt kans op leuke prijzen.

De Week van de Markt loopt van maandag 28 juni tot en met zondag 4 juli. Aan de feestelijke actie nemen er 49 West-Vlaamse gemeenten deel waaronder ook de gemeente Wingene – Zwevezele. Op woensdag 30 juni is er markt in Wingene aan het Gemeenteplein en op zondag 4 juli is er markt in Zwevezele op de parking aan de Tramstraat.

“De wekelijkse markten binnen onze gemeente zorgen voor sociaal contact en maken volwaardig deel uit van een sterke en aantrekkelijke handelskern”, weet schepen van Lokale Economie Ann Mesure. “In tijdens van corona hebben de marktdagen meer dan hun nut bewezen. Als gemeentebestuur nemen wij dan ook graag deel aan de actie en dit om onze markthandelaars te ondersteunen, zeker na zo een moeilijke periode. Daarnaast brengen onze markten elke week veel volk op de been en dit is belangrijk voor de andere handel en horeca binnen onze gemeente.”

Hoofd- en troostprijzen

Wie een bezoekje brengt tijdens de twee wekelijkse marktdagen in de gemeente krijgt per aankoop een wedstrijdkaart. De kaart kan dezelfde dag nog gedeponeerd worden in de wedstrijdurne die voor de promostand opgesteld zal staan. Enkele ambulante handelaars nemen ook deel aan de actie. Vishandelaar Dimi die op vrijdagvoormiddag op het Gemeenteplein te vinden is en het kippenkraam van Bert Declerck die op zondagvoormiddag te vinden is op de parking van recreatiebad de Alk.

“We verloten per locatie een mooie hoofdprijs, namelijk een weekend weg ter waarde van 300 euro en dit aangevuld met enkele troostprijzen.” De gemeente maakt deze editie extra feestelijk door op beide markten muziek te voorzien. In Wingene komt het duo Filip Bollaert en Jan Cleymans langs en in Zwevezele is dit Rik Schrauwen.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier