Wijnhandels Dercor en The Grape fuseren

Carl Gheysen, Xavier van Steenberge en Philippe Lambrecht besloten om vanaf 2020 de krachten te bundelen. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Wijnhandels The Grape nv uit Marke en Dercor bvba uit Moorsele schrijven vanaf 1 januari 2020 samen hun toekomst verder uit.

De twee wijnhandels fusioneren op 1 januari en worden samen The Grape. De zes personeelsleden van Dercor en de 9 van The Grape gaan allen samen in Moorsele aan de slag. “De logistiek is in de gebouwen van Dercor langs de autosnelweg sterker uitgewerkt en er zijn hier nog groeimogelijkheden.” Jasper Van Papeghem stopt als sommelier bij sterrenrestaurant De Jonkman in Brugge om mee het commercieel team van The Grape uit te bouwen.

The Grape nam drie jaar geleden de activa van De Hazewind over. “Zo hebben wij naast onder meer bourgognes en Italiaanse wijnen ook een groot gamma aan sterkedranken en zijn we complementair met Dercor die de nadruk legde op bordeauxwijnen. Niet alleen op gebied van wijnen en champagnes, maar ook op vlak van kennis vonden we dat we beter konden samenwerken.”

Synergieën

Er zijn drie aandeelhouders in de fusievennootschap The Grape: Carl Gheysen (41), Xavier van Steenberge (40) en Philippe Lambrecht (66). Carl richtte 11 jaar geleden The Grape op na enkele jaren actief te zijn geweest in de streek van Pomerol. Hij zal in de fusievennootschap de commerciële leiding op zich nemen en is verantwoordelijk voor het assortiment en nieuwe producten in het gamma. Philippe, zaakvoerder van wijnhandel De Brabandere uit Wielsbeke, nam drie jaar geleden een participatie in The Grape om er enkele synergieën uit te werken. Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur. Xavier werkte drie jaar voor Dercor en nam de zaak zes jaar geleden over. Hij neemt het financiële luik voor zijn rekening en zal mee het commerciële ondersteunen.

2.500 producten

“We kunnen ook terugvallen op de enorme ervaring van Philippe en willen ook een aantal wijnen van De Brabandere mee in ons assortiment opnemen”, luidt het. “De fusie is ook voor onze klanten beter: het assortiment is breder en we kunnen meer ondersteuning bieden. We willen ook ons productaanbod uitbreiden en zijn altijd op zoek naar speciale producten en wijnen met een verhaal.” Na de fusie zijn er zeker 2.500 wijnen en spirits beschikbaar. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.