Wies Mehuys start pop-up in historische Spermaliehoeve

Paul Bruneel

De Spermaliehoeve heeft er een hele geschiedenis opzitten. De hoeve kent zijn oorsprong in de twaalfde eeuw als abdijhoeve en de geschiedenis van de hoeve is nauw verbonden met het dorp zelf.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog kreeg de hoeve het zwaar te verduren, maar in 1920 werd de hoeve heropgebouwd. Veel mensen kennen de Spermaliehoeve ook als de plek waar kleinkunstzanger Willem Vermandere jarenlang op de hooizolder kwam optreden. Nu komt er nog een nieuw origineel aspect bij, want Wies Mehuys (21) en tevens de vierde generatie van de familie Mehuys heeft er een pop-up geopend. Hij wil hiermee inzetten op de verbreding van de hoeveactiviteiten. Zijn grootvader Godfried Mehuys, die onlangs overleed, was trouwens een van de pioniers van het hoevetoerisme. Zijn vader Jo is landbouwer en zijn moeder Anne-Sophie verzorgt taalkampen en ontvangt gasten.

Streekbieren

Wies Mehuys is student KMO-management en kiest doelbewust voor een pop-up waar verse hoeveproducten centraal staan. “Ik draai zelf ijs van verse hoevemelk en kies bewust enkel voor natuurlijke basisproducten. Er zijn ook streekbiertjes en vruchtensappen te verkrijgen. Op de binnenkoer kunnen de bezoekers zelf hun plekje uitkiezen en voor de kinderen staat er een springkasteel. En uiteraard kan men ook genieten van de kleine hoevedieren die er zijn”, geeft Wies mee. “Bovendien is er een ruime parking voor de hoeve en het is bovendien mogelijk om een bezoek aan de hoeve te combineren met een gezinsvriendelijke en rolstoeltoegankelijke wandeling of een fietstocht door de polders.”

Wies is niet over een nacht ijs gegaan om zijn pop-up op te starten. “Heel wat mensen komen de binnenkoer opgewandeld met de vraag of ze iets kunnen drinken. On onze zoektocht naar verdere innovatie binnen onze hoeveactiviteiten heb ik besloten om een pop-up te openen. De bezoekers kunnen niet alleen genieten van een verfrissende stop, maar ook van de prachtige hoeve. De keuze voor authentieke hoeveproducten lag voor de hand, want ik ben opgegroeid in een landbouwmilieu en draag die puurheid een warm hart toe. Mensen moeten weten wat ze eten en de korte keten is 100% transparantie.”

De pop-up in de Spermaliehoeve is gelegen langs de Brugsesteenweg 41 in Sint-Pieterskapelle en is in juli en augustus elke namiddag geopend van 13 tot 18 uur. In september elke weekend van 13 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier