Wevelgemnaars maken eigen vodka met gouden randje

De vrienden Bart en Kurt brachten na hun gin en rum nu ook hun eigen vodka Golddigger op de markt. © WO
Stefaan Lernout

Na de Churchill’s gin en Churchill’s rum breien Bart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester verder aan hun succesverhaal. Ditmaal maken ze een Churchill’s vodka op basis van tabaksextracten. Die krijgt de sprekende naam ‘Golddigger’.

“Deze vodka is gebaseerd op hetzelfde concept”, zegt Bart Notenbaert (48). “De tabak in de producten schaadt de gezondheid absoluut niet, want in vloeibare tabak is alle nicotine verdwenen. Het geeft er in tegendeel een unieke smaak aan. Deze keer gaan ze nog een stapje verder. Het unieke van deze vodka is dat er 22 karaat bladgoud in verwerkt zit. Dat ingrediënt geeft geen toegevoegde smaak, het is wel een streling voor het oog.

Ondergewaardeerd

“Als je een glas uitschenkt dan zie je het bladgoud dwarrelen in de fles, precies of het sneeuwt. Een mooi effect”, is Bart enthousiast. “Ik ben gefascineerd door het verleden van de goudzoekers, ik hou van die films en feuilletons. Vandaar de naam “Golddigger”.

Na de gin en de rum, nu dus de vodka. “Vodka is ondergewaardeerd”, vindt Jurgen Demeulemeester (47). “We wilden een vodka maken met smaak die zich tegelijk leent tot het blenden. Tabaksextracten en het bladgoud zorgen voor de extra toets. De productie bljft lokaal: ook deze vodka wordt gestookt in Harelbeke en gebotteld in Lauwe.”

Golddigger is te koop in de tabak- en drankspeciaalzaken, de geadviseerde winkelprijs is 45 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier