Wevelgemnaar Sammy Declercq helpt Spaanse immodromen realiseren

(foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een onderneming starten in volle coronacrisis is niet meteen voor iedereen weggelegd. Tijden zijn onzeker en de toekomst ziet er somber uit. Toch liet rasondernemer Sammy Declercq (29) zich niet uit zijn lood slaan en stampte hij Spaanse Droom uit de grond. “Mensen zoeken massaal naar zekerheden en zon en laat een eigendom in Spanje dat dan meteen ook brengen”, klinkt het overtuigend.

Het kantoor in de Wevelgemse Kweekstraat is gloednieuw, de onderneming zelf dan weer niet helemaal. “Toch in Europa niet”, lacht de Aalbekenaar. “Met Spaanse Droom zijn we al een tijdlang actief in Spanje zelf, waar we een kantoor hebben op een luxeresort in Murcia. Van daaruit hielpen we Belgen en zelfs Nederlanders in hun zoektocht naar een mooi huisje of appartement onder de zon. Uiteindelijk besloten we om een bijkantoor hier in Wevelgem te openen, want we merkten al snel op dat Vlamingen graag een soort van lokaal aanspreekpunt hebben.”

Thuisblijven

Een eigendom kopen in het buitenland, wanneer de slogan ‘blijf in je kot’ zowat de norm is geworden? “Het is een van de grootste misverstanden van de afgelopen tijden”, pikt Sammy meteen in. “Thuisblijven is inderdaad de best mogelijke manier om het virus wereldwijd onder controle te krijgen. Je moet wel toegeven dat thuisblijven in België, waar vooral nu het weer niet echt optimaal is, of in Spanje, waar je kunt genieten van de zon en je eigen zwembad, een wereld van verschil is. Mensen denken altijd dat je naar Spanje trekt om er voortdurend de bloemetjes buiten te zetten, maar dat klopt absoluut niet. De regels zijn er immers veel strikter dan hier, alleen blijven mensen natuurlijk gemotiveerder de maatregelen volhouden, bij 25 graden en een cocktail in de hand.”

Administratie

Zon, zwembaden en luxe? Zaken die niet meteen te linken zijn met het gros van de inkomens in West-Vlaanderen. “Ook dat is een compleet foute veronderstelling”, klinkt het. “Natuurlijk betaal je kleine fortuinen wanneer je iets wil kopen in de superpopulaire streken van Spanje. Party hotspots waar in de zomer duizenden mensen bijeen troepen in toeristenkazernes, die kosten geld maar het zijn niet echt de zones waarop wij focussen. Wij gaan voor kalmte en rust, waar luxe voor de gewone werkmens nog betaalbaar is.”

“Thuisblijven in België of in Spanje is een wereld van verschil”

“Als ik je zeg dat je voor nog geen 50.000 euro je eigen stek onder de zon hebt, dan overdrijf ik niet. Meer nog, we ontfermen ons ook over het verhuren van immobiliën ter plaatse, waardoor je in nog geen vijf jaar tijd al een flinke ‘return on investment’ maakt. Als afsluiter geef ik graag nog mee dat we ons ook volledig ontfermen over de administratie die met dergelijke aankoop gepaard gaat. Spaanse documenten zorgen vaak voor verwarring, wij zorgen dan voor het ontwarren ervan. Normaliter nodigen we iedereen graag uit in Wevelgem waar we alles in detail kunnen bespreken maar vanwege de coronamaatregelen gebeuren die gesprekken nu tijdelijk via telefoon of digitaal.”

Info: www.spaansedroom.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier