Westvlees uit Westrozebeke wil iets doen aan geluidsoverlast

Piet en Jos Claeys (rechts), binnenkort verandert er een en ander in het bedrijf.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op een infovergadering over de uitbreiding van Westvlees kaartten de bewoners ook wat geluidsoverlast aan. Directeur Jos Claeys beloofde hier spoedig iets aan te doen.

Slachthuis Westvlees in Westrozebeke is van plan om het een en ander te herorganiseren. De slachthal verhuist naar de huidige parking van de vrachtwagens. Op het terrein van VK Westhinder, aan de overkant van de straat, komt er een nieuwe parking voor vrachtwagens en personeel. Het bedrijf wil de uren waarop geslacht mag worden verlengen tot 16 uur.

Tijdens de vergadering bleek ook dat er wat klachten zijn over geluidsoverlast. “Er staan hier al heel vroeg vrachtwagens voor de deur te draaien. Het geluid van de koelinstallaties weerkaatst blijkbaar op de muren van het slachthuis richting de straat. Dat zorgt voor overlast en daar waren we niet van op de hoogte”, aldus directeur Jos Claeys. “We zullen hier onmiddellijk iets aan doen.”

“We hechten veel belang aan een goede relatie met de buurt, we namen eerder al maatregelen om geurhinder tegen te gaan en er staat al een geluidswand voor de vrachtwagens. Als er klachten zijn, dan mogen de mensen dat altijd melden, onze deur staat open”, besluit de directeur. Er is zelfs een speciaal meldpunt voor vragen en dergelijke: TotUwDienst@westvlees.com.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier