Westtoer verwacht 300.000 dagtoeristen aan zee tijdens paasweekend

Foto JRO © JRO
Jan Gheysen
Jan Gheysen Opiniërend hoofdredacteur

Westtoer verwacht veel volk aan zee tijdens de paasvakantie: 250.000 tot 300.000 dagtoeristen tijdens het paasweekend. Over de hele paasvakantie rekent Westtoer op 1,2 miljoen dagtoeristen.

Dat de paasvakantie begint met het verlengde paasweekend is een opsteker voor de toerismesector aan de kust. “Op dat moment halen we een bezetting tot 90 procent voor het paasweekend. De drukste periode voor de reserveringen ligt nu op de eerste week van de paasvakantie”, zegt Francis Bosschem, voorzitter van de vzw Kusthotels.

Het weer speelt natuurlijk ook een rol. “Bij goed weer noteren de hotels veel lastminutereservaties.”

Waar vandaan?

Westtoer onderzocht waar de toeristen vandaan komen. Twee derde komt uit Vlaanderen, ruim een kwart van de Belgische toeristen komt uit Wallonië en 7 procent uit Brussel. Bijna één vijfde van de Belgische verblijfstoeristen komt uit de provincie Antwerpen, ruim één tiende uit Limburg en 16 procent uit Vlaams-Brabant. Uit Oost-Vlaanderen komt 14 procent van binnenlandse verblijfstoeristen en goed 5 procent komt uit de eigen provincie.

Beaufort

De start van het nieuwe seizoen krijgt extra glans: er is immers Beaufort 2018, de tweejaarlijkse kunst-kust-tentoonstelling die de beelden en installaties letterlijk tot bij de mensen aan zee, op het strand of in de duinen brengt. Je leest er alles over in KW Weekend van de week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier