Westkerke krijgt filiaal Proxy Delhaize

De winkel zal gebouwd worden op een terrein naast speciaalzaak Kemel-Wallyn.© TMG
De winkel zal gebouwd worden op een terrein naast speciaalzaak Kemel-Wallyn.© TMG
Redactie KW

Oudenburg krijgt er binnenkort een derde supermarkt bij. In deelgemeente Westkerke starten binnenkort de werken voor de bouw van een nieuwe Proxy Delhaize.

Het is de bedoeling om de winkel nog dit jaar te openen. “Dit kan alleen maar een goede zaak voor onze stad zijn”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD).

Oudenburg heeft al sinds jaar en dag supermarkt Spegelaere in het centrum. Recent kwam daar op de grens van Oudenburg en Ettelgem ook een Okay bij.

En tegen het einde van het jaar zullen inwoners hun boodschappen ook in een Delhaize dicht bij huis kunnen doen. Die komt er namelijk langs de Eernegemsestraat in deelgemeente Westkerke. De winkel zal er gebouwd worden op een terrein naast speciaalzaak Kemel-Wallyn.

Zelfstandige uitbating

Het zal om een Proxy Delhaize gaan, de kleinere variant van de winkelketen. “De voorbereidende werken starten binnenkort”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. “Het is onze ambitie om de winkel nog dit jaar te openen voor het publiek. Er zijn al enkele kandidaten voor de zelfstandige uitbating van de winkel.”

Burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) is tevreden met de komst van een derde supermarkt in zijn stad. “Wij hebben vorige maand een omgevingsvergunning afgeleverd”, zegt hij.

Elektrische laadpaal

“Als stadsbestuur willen we inzetten op het creëren van meer koopgelegenheden in onze stad. En ook het feit dat die er nu in Westkerke komt is alleen maar positief. Dan hebben de inwoners een ruimere keuze. We hebben dus zeker niet lang getwijfeld.”

Op het terrein komen de winkel en een parking. “Dat was binnen die zone perfect realiseerbaar”, zegt de burgemeester. “De mogelijkheid werd in het ruimtelijk plan van aanleg ook zo opgesteld. Daarnaast komt er ook een bijkomende elektrische laadpaal. Dat was een vereiste die wij als stadsbestuur vooropgesteld hebben.” (TMG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.