West-Vlaming vindt dat kinderen niet thuishoren in klasserestaurants

Redactie KW

Dat blijkt uit de resultaten van een poll op KW.be


Vorige week vroeg Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zich af of restaurants kindvriendelijker moeten zijn. Het bracht meteen een discussie op gang met voor- en tegenstanders. Sommigen vonden dat het inderdaad aangewezen was dat horecazaken, ook klasserestaurants, kindvriendelijker moeten worden. Een speelhoekje, al dan niet afgesloten van de rest van de zaak, spelletjes, kleurboeken en aangepaste menu’s.

Anderen vonden dan weer dat kinderen te druk en te luidruchtig zijn en zodoende niet thuishoren in het kader van een toprestaurant, omdat ze andere klanten kunnen storen. Daar ergens tussenin waren er uiteraard ook de gematige meningen, van mensen die van oordeel zijn dat de ouders daar zelf best over oordelen en dat ze zelf ook beter iets meebrengen zodat de kinderen zich niet vervelen. Restauranthouders zouden dan weer moeten vrij zijn om te beslissen of ze speciale zaken voorzien voor kinderen of niet.

Het verdict

De mening van de restauranthouders vroegen we vorige week al. Daaruit bleek eigenlijk dat kinderen zowat overal welkom zijn. De meeste chefs passen het menu dan een beetje aan, maar speelhoekjes en kleurboekjes worden doorgaans dan weer niet voorzien.

De lezer van KW.be vindt kinderen op restaurant evenwel geen goed idee. Op de vraag of klasserestaurants zich kindvriendelijker moeten opstellen, antwoordt maar liefst 60% dat kinderen daar niet huishoren en nog eens 18% dat een aparte speelruimte geen oplossing zou zijn voor het verstoren van de rust van de andere klanten.

16% heeft er geen probleem mee dat er kinderen in de zaak zouden zijn, slechts 6% zou zelf de kinderen meenemen als ze uit eten gaan naar een topzaak.

(FV)