West-Vlaamse bedrijven Abriso-Jiffy, Stow en Van Marcke genomineerd voor Onderneming van het Jaar

Stow behoort internationaal tot de toonaangevende aanbieders van statische opslag- en stellingsystemen. © gf
Redactie KW

De West-Vlaamse bedrijven Abriso-Jiffy (Anzegem) en Stow (Spiere-Helkijn) en Van Marcke (Kortrijk) zijn genomineerd voor de Onderneming van het Jaar. Daarnaast is ook Konings (Zonhoven) genomineerd. De prijs wordt op 8 december uitgereikt.

Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 26e keer de ‘Onderneming van het Jaar’. De genomineerde finalisten werden geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol.

Er zijn drie West-Vlaamse genomineerden. Stow in Spiere-Helkijn behoort internationaal tot de toonaangevende aanbieders van statische opslag- en stellingsystemen. Abriso-Jiffy uit Anzegem is een verpakkings- en isolatiespecialist. Van Marcke is marktleider in de verdeling van sanitair en verwarming in België en Luxemburg.

“Al 26 jaar bekroont onze ‘Onderneming van het Jaar’-award unieke Belgische bedrijven, die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. Het Belgische ondernemerschap verdient ook en vooral dit jaar onze steun. De coronacrisis heeft alle bedrijven onder druk gezet en voor heel wat uitdagingen geplaatst. Net daarom vinden we het belangrijk dat deze award ook nu het Belgische bedrijfsleven – en onze vier finalisten in het bijzonder – in de schijnwerpers zal kunnen plaatsen. Ondernemers willen immers blijven ondernemen, ook tijdens deze coronacrisis. Daarom ondersteunen we hen op elke denkbare manier”, aldus Patrick Rottiers, ceo EY België.

Niet uitreiken geen optie

“We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we ook dit jaar de Onderneming van het Jaar zullen verkiezen. Of het grootste business event van het jaar in zijn normale format zal kunnen plaatsvinden zal uiteraard afhangen van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Misschien dienen we de genodigden op te spitsen over verschillende locaties en zullen we de technologie innovatief dienen te gebruiken om een gedeelte van de show virtueel te brengen, maar het event gaat zonder enige twijfel door! In een jaar waarin de volharding van onze ondernemers erg op de proef gesteld werd, druist het in tegen het DNA van de organisatoren om de prijs niet uit reiken en het event te verschuiven naar volgend jaar. Ondernemend België bruist nog steeds van inspirerend ondernemerschap. We zijn dan ook trots dat wij onze succesvolle ondernemingen een extra duwtje in de rug kunnen geven door het uitreiken van deze prestigieuze prijs tijdens deze uitdagende periode. De kandidaten geven blijk van een ongelooflijke spirit, volharding en wendbaarheid. We hopen dat het succes van deze mooie ondernemingen jongeren en collega-ondernemers zal inspireren”, aldus Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

De prijs zal op 8 december uitgereikt worden. Dan zal ook de winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt worden. De genomineerden voor deze prijs worden morgen, 15 september, aangekondigd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.