West- en Noordlaan worden overspoeld door pompoenen in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dit jaar vindt de Westlaanpromenade voor de twintigste keer plaats. Dat jubileum willen ze niet zomaar laten passeren. Het wordt een tweedaagse waarbij ze op zaterdag voor het wereldrecord uitgesneden en verlichte pompoenen gaan.

De Westlaanpromenade vindt dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 oktober plaats, voor het eerst twee dagen. Op zaterdag staat alles in het teken van pompoenen. “In het voorjaar hebben we 5.000 zakjes pompoenzaden uitgedeeld”, vertelt Stijn Couvreur van het Westlaanpromenadecomité. “Kinderen en volwassenen kunnen hun geteelde of gekochte en uitgesneden pompoenen binnen brengen naar de Kloencaravan die vanaf kort na de middag in de Noord- en Westlaan opgesteld zal staan. Daar worden ze voorzien van een brandend theelichtje. Clowns van Kloen zullen de pompoenen veilig op de middenberm plaatsen.”

Bedoeling is van heel de West- en Noordlaan te overspoelen met pompoenen. “We hebben er al een stuk of 100 en hopen op nog veel meer, in totaal gaat het over een afstand van 2,7 km. Een officieel wereldrecord is er niet. We zien het gewoon als een ludieke actie om de Westlaan en de stad Roeselare in de kijker te plaatsen.”

Op zaterdagnamiddag is er in de grote tent een Halloweenparty, er is ook drank en frietjes te verkrijgen. De opbrengst gaat naar Kloen.

Op zondag is er dan het bekende recept met heel wat animatie en heel wat winkels die een opendeurdag houden. Op zondagnamiddag is er vanaf 13.30 uur tevens de derde editie van het Westlaanbierfestival met twaalf brouwers en bijna 50 bieren die je kunt proeven.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier