Wervikbon nog tot zondagavond online te koop

Redactie KW

Om tijdens de coronacrisis de lokale handel te steunen, lanceerde de stad Wervik begin april de Wervikbon voor de inwoners. Omwille van het groot succes werd de verkoop tien dagen verlengd.

Om tijdens de coronacrisis de lokale handel te steunen, lanceerde de stad Wervik begin april de Wervikbon voor de inwoners. Omwille van het groot succes werd de verkoop tien dagen verlengd. Zondagavond om 22 uur is het afgelopen. Maandag gaan de winkels terug open. De verkoop verloopt online en betalen gebeurt ook online.

Stad betaalt handelaars meteen

“Donderdagavond waren er door onze inwoners bonnen gekocht voor maar liefst 310.340 euro”, aldus schepen van Lokale Economie Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Het gaat om een uniek systeem. Wie 20 euro betaalt voor een Wervikbon krijgt een bon van 24 euro. De stad verhoogt dus de waarde van de Wervikbon met twintig procent. Er was een stijgend aantal deelnemers. Uiteindelijk schreven 101 handelaars in.”

“De mensen kiezen een winkel of horecazaak en de stad betaalt die handelaar meteen. Hij ontvangt dus cash op het moment dat hij in volle coronacrisis cash nodig heeft. De Wervikbon omruilen kan pas vanaf begin september tot eind februari.” Het idee haalde men bij de gemeente De Panne. Ondertussen volgde ook Izegem dat voorbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier