Werkwilligen Thermote & Vanhalst krijgen toegang tot vorkheftruckbedrijf

Bij vorkheftruckbedrijf Thermote & Vanhalst in Waregem staan er momenteel stakingspiketten, maar onder meer in de hoofdzetel in de Brabantstraat kunnen werkwilligen aan de slag. Ze moeten wel hun auto elders achterlaten.


Het bedrijf nam zijn voorzorgen opdat er ondanks de stakingsdag maandag toch zou kunnen worden gewerkt. Meer dan 200 werknemers overnachtten zondag op maandag op hun werkpost om stakingspiketten en blokkades voor te zijn. Dat verliep vrijwel vlekkeloos.

Werkwilligen Thermote & Vanhalst krijgen toegang tot vorkheftruckbedrijf


Ook maandagmorgen werd werkwilligen de toegang tot het bedrijf niet ontzegd. Wel botsten de werknemers van de hoofdzetel in de Brabantstraat op een stakingspost ter hoogte van de Vichtseweg. Zij kregen toegang tot de bedrijfsgebouwen, weliswaar nadat ze hun wagen in een van de omliggende straten achterlieten. Zo staan grote delen van de Platanendreef, Tategemstraat, Goelevenweg en Lepelboomstraat vol. Van daar ging het dan wandelend – al dan niet over de brug van de autosnelweg – naar de Brabantstraat.

Grimmige sfeer in Industrielaan

Op het kruispunt van de Anzegemseweg met de Industrielaan werd de sfeer maandagmorgen vroeg even grimmig. De politie moest tussenbeide komen opdat stakers het doorgaand verkeer niet zouden hinderen. Voor de bedrijven in en rond de Industrielaan geldt hetzelfde als bij TVH: werkwilligen mogen erin, maar zonder auto.

(TVW-foto’s HDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.