Werknemers Carrefour Sint-Kruis leggen opnieuw het werk neer

Het personeel is bereid om ook vrijdag en zaterdag verder te staken maar de vakbonden wachten voorlopig af om dat te bevestigen. © SR
Redactie KW

In de Carrefour Hypermarkt aan de Maalse Steenweg in Sint-Kruis is deze ochtend een spontane staking uitgebroken. Bijgevolg blijft de winkel vandaag gesloten. Of de winkel vrijdag en zaterdag opent, is voorlopig nog onduidelijk.

De spontane staking ontstond na de personeelsvergadering van deze morgen. Daarbij werden de plannen van de directie toegelicht nadat ze dinsdagavond onderhandelde met de vakbonden.

Loonvoorwaarden gewijzigd

De winkel wordt omgevormd van Hypermarkt naar een iets grotere Market-afdeling van de grootwarenhuisgigant. Dat zou minder personeel tot gevolg hebben maar ook andere loonvoorwaarden dan destijds afgesproken. Christel Burke van de BBTK (Bond van Bedienden, Technici en Kaderleden) ziet voor de tweede keer een besparing in deze vestiging. In 2010 werd de sluiting, na herstructureringsplannen, van de Hypermarkt al aangekondigd.

“De werknemers zijn het beu dat de onderhandelingen blijven vastlopen en willen daarom een sterk signaal geven. Ze zijn bereid om ook vrijdag en zaterdag verder te staken maar de vakbonden wachten voorlopig af om dat te bevestigen.” (JVM/SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier