Rode Kruis-Vlaanderen houdt jobdag in Brugge

© (Foto BELGA)
Redactie KW

De vluchtelingencrisis laat zich ook in West- en Oost-Vlaanderen voelen: Rode Kruis-Vlaanderen moet op dit moment massaal medewerkers rekruteren voor zo’n 40 vacatures in vijf West- en Oost-Vlaamse opvangcentra voor asielzoekers.

De meeste vacatures zijn voor het nieuwe noodopvangcentrum in Sint-Laureins, dat in de tweede helft van september zijn deuren opent. Daarvoor zoekt Rode Kruis-Vlaanderen maar liefst een 30-tal werknemers. Maar ook voor de opvangcentra in Eeklo, Brugge, Wingene en Sijsele heeft de organisatie nog collega’s nodig.

Nog voor het einde van de maand zal het nieuwe noodopvangcentrum voor asielzoekers in Sint-Laureins zijn deuren openen. Net als hun 19 andere opvangcentra, baat Rode Kruis-Vlaanderen het centrum uit in opdracht van Fedasil. Ondanks het feit dat er de voorbije maanden al enkele andere nieuwe centra opengingen, blijft de nood aan extra opvangplaatsen zeer hoog door de huidige vluchtelingencrisis.

Brede waaier aan jobs

“De opening in Sint-Laureins is natuurlijk maar één stuk van de puzzel, maar wel een essentieel stuk. En dus zoeken we nu heel wat nieuwe medewerkers. Samen met de vacatures in onze andere opvangcentra in de regio – Eeklo, Brugge, Wingene en Sijsele – zoeken we een 40-tal West- en Oost-Vlaamse collega’s. Al is driekwart daarvan voor het nieuwe noodopvangcentrum.”, zegt Els Claes, Manager Opvang Asielzoekers bij Rode Kruis-Vlaanderen.

In Sint-Laureins gaat het dus om een brede waaier van verschillende jobs: dag- en nachtbegeleiders, verpleegkundigen, logistieke medewerkers, voogden voor de niet-begeleidde minderjarigen, adjunct-centrummanagers, een onderhoudsmedewerker, een integratiemedewerker en een financieel-administratief medewerker. In de opvangcentra van Eeklo, Brugge, Wingene en Sijsele zoekt Rode Kruis-Vlaanderen voornamelijk begeleiders.

Jobdag

“Onze toekomstige collega’s moeten vooral graag voor en met mensen werken, en met een open blik naar andere culturen kijken. Ze zullen namelijk in een afwisselende werkomgeving met zeer diverse medewerkers en bewoners terechtkomen. Motivatie is minstens even belangrijk als ervaring. Kennis van andere talen is een pluspunt.”

Om al deze medewerkers te rekruteren, organiseert Rode Kruis-Vlaanderen op donderdag 8 september een jobdag in hun Provinciale Zetel aan de Dirk Martenslaan 11 in Brugge. Kandidaten kunnen zich aanmelden via rodekruis.be/jobdag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.