Provincie West-Vlaanderen helpt lokale besturen om inwoners aan het werk te krijgen

Er is een samenwerking met het OCMW van Brugge opgezet. © (Foto OCMW Brugge)

De provincie West-Vlaanderen werkt voortaan samen met verschillende lokale besturen om mensen weer aan het werk te krijgen. Het gaat daarbij om inwoners die uit de arbeidsmarkt zijn gevallen. Ondertussen konden zo al drie personen aan de slag bij de provincie.

De provincie West-Vlaanderen werkt samen met verschillende lokale besturen om mensen die uit de arbeidsmarkt zijn gevallen of gestapt een nieuwe kans te geven. De provincie biedt daarbij arbeidsplaatsen aan voor mensen die in het kader van artikel 60 van de OCMW-wet kunnen werken.

Daarbij gaat het OCMW op zoek naar arbeidsplaatsen voor personen die een tewerkstelling moeten kunnen bewijzen om recht te hebben op een werkloosheidsuitkering. “Zo kunnen deze mensen werkervaring opdoen en krijgen ze opnieuw toegang tot de arbeidsmarkt. Werk is immers een belangrijke hefboom om uit de armoede te geraken en te blijven”, klinkt het bij de provincie.

Ondertussen is er al een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de OCMW-besturen van Brugge, Diksmuide en Izegem. Op die manier konden al drie mensen tewerkgesteld worden bij de provincie. Daar worden onder meer functies opengesteld als administratief medewerker, onthaalmedewerker en in het documentatiecentrum. De provincie hoopt het project verder uit te breiden naar andere OCMW-besturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier