Europese topspeler in de voedingssector zoekt 15 nieuwe medewerkers

© (Foto GF)
Redactie KW

Maselis in Roeselare is een van de meest vooruitstrevende graanfabrieken ter wereld. Het familiebedrijf is marktleider in de Benelux en wil die positie verder versterken. Daarom investeerde CEO Patrick Maselis in twee nieuwe state of the art productielijnen. Maar dat alleen volstaat niet om de stijgende vraag naar graan bij te houden. “Voor ons gloednieuwe, hoogtechnologische machinepark, hebben we dringend nieuwe medewerkers nodig. Op dit moment staan liefst 15 vacatures open”, stelt Patrick Maselis.

Maselis is sinds 1829 een van de belangrijkste Europese leveranciers van graanproducten voor de voedingsnijverheid. Het bedrijf heeft bijna alle denkbare technologieën in huis om granen te koken, malen, pellen, toasten, pletten, vlokken, extruderen of poffen. De vestiging in Roeselare, met de haver-gerstpellerij, de maïsmolen, de graanvlokkerij en de extrusie-afdeling, vormt het hart van het bedrijf. Maselis mag onder meer Nestlé, AB InBev en Kellogg’s tot zijn klanten rekenen.

CEO Patrick Maselis: “Onze sterkte is onze eeuwenoude ervaring en tegelijk onze continue aandacht voor nieuwe trends en innovatie. We horen bij de top drie van Europa en zijn zelfs marktleider in de Benelux. Het voorbije jaar legde ons bedrijf ons geen windeieren. Door de coronapandemie hebben vooral retailers en voedingsbedrijven gouden zaken gedaan, en die zijn onze grootste klanten.”

Graandioze medewerkers gezochtMaselis kon de eerste zes maanden van dit jaar een “double digit” omzetgroei van 11% noteren. En 2020 was ook al een recordjaar voor het bedrijf. “Ik verwacht dat die trend zich zal verderzetten en om dat op te vangen hebben we geïnvesteerd in twee nieuwe productielijnen: een hoogtechnologische maïs- en havermolen. Onze fabriek wordt ook uitgebreid, van 8.000 m² naar 32.000 m². Daarmee gaat een investering van 15 miljoen euro gepaard.”

Technische profielen

Om het nieuwe machinepark in goede banen te leiden, zijn medewerkers nodig. Maselis lanceert daarop een campagne om de openstaande vacatures in te vullen. “Momenteel zoeken we zeker 15 mensen, voornamelijk technische profielen, want graan bewerken is een stuk technischer dan de meeste mensen durven vermoeden. We zoeken analist-programmeurs, onderhoudsmecaniciens, een teamleader, maar voornamelijk procesoperatoren. Alle vacatures vind je op de campagnewebsite www.graandiozejobs.be.”

Werken in een landmark Wie bij Maselis aan de slag gaat, komt bovendien terecht in een familiaal bedrijf dat volop aan het uitbreiden is. “Met twee andere bedrijven hebben we de silotoren van Hanekop, die de skyline van Roeselare domineert, gekocht. Samen bundelen we de krachten om de toren volledig te restaureren. Het zal dienst doen als opslagplaats voor graan en zal er binnen enkele jaren helemaal anders uitzien: eigentijds met een knipoog naar het verleden. De bedoeling is om de hele site in de eerste helft van 2023 operationeel te hebben”, besluit Patrick Maselis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier