Debbie kiest voor job alsvoltijds HR-freelancer

Debbie Vanneste (31) is helemaal klaar voor meer variatie in haar werk. © Stefaan Beel
Redactie KW

Na een eindje wikken en wegen besloot Debbie Vanneste (31) uit Roeselare om haar hart te volgen en volledig zelfstandig te worden. Ze is altijd actief geweest in HR en payroll en vanaf oktober zet ze de stap om haar job als voltijds freelancer verder te zetten. “Met Pillar Consulting wil ik bedrijven bijstaan als steunpilaar op vlak van payroll en administratie. Ook alles wat met preventie te maken heeft, ligt binnen mijn interesseveld”, zegt ze.

“Ik speelde al langer met het idee om zelfstandig te worden. Nu ben ik helemaal klaar voor wat meer variatie. Dat moet zeker lukken, aangezien ik voor verschillende opdrachtgevers zal werken en dus een zeer uitgebreid takenpakket zal hebben. Bovendien heb ik gemerkt dat in en na de coronacrisis meer en meer mensen starten als freelancer. Veel bedrijven ontvangen zelfs freelancers met open armen. Het is iets dat tegenwoordig blijkbaar erg in trek is.”

Debbie studeerde al in het middelbaar onthaal en pr en later heeft ze zich in het avondonderwijs bijgeschoold door twee jaar een doorgedreven opleiding payroll en sociale wetgeving te volgen. Momenteel volgt ze ook nog een cursus om preventieadviseur (niveau drie) te worden. “Mijn job in HR & payroll houdt alles in wat met personeel te maken heeft: tijdregistratie, de loonverwerking, het contact met bepaalde instanties zoals vakbonden en de mutualiteit en de rekrutering van werknemers”, aldus Debbie.

Volgeboekt

Op dit ogenblik is Debbie al volgeboekt tot eind dit jaar met opdrachten, waarvan enkele al voor onbepaalde duur. “Ik zal niet alleen terug actief zijn in de metaalsector, maar ook in een voor mij totaal nieuwe sector, namelijk als HR-verantwoordelijke bij Oxygen Fitness. Ik had echt niet verwacht dat alles zo vlot zou gaan”, zegt ze enthousiast.

Meer informatie: debbie@pillar-consulting.be, of 0494 21 55 09.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier