De Drie Wijzen zoekt fairtrade-vrijwilligers

Willy Demeulemeester (voorzitter vzw De Drie Wijzen) en winkelmedewerkers Pol Callewaert, Annick De Smet en Mieke Stichelbaut.© AD
Willy Demeulemeester (voorzitter vzw De Drie Wijzen) en winkelmedewerkers Pol Callewaert, Annick De Smet en Mieke Stichelbaut.© AD
Redactie KW

In de bekende winkel van vzw De Drie Wijzen in de Kerkstraat in Kuurne kan je fairtrade producten kopen van Oxfam, Ubuntu x 8K en de Orde van de Ezel. Door de coronacrisis hebben enkele oudere vrijwilligers afgehaakt en zoeken ze nu nieuwe enthousiaste bestellers voor de winkel.

Voorzitter Willy Demeulemeester (65): “Ga je graag met mensen om? Ben je een voorstander van een eerlijke wereld? Dan ben je bij ons op de juiste plaats. Wij zijn een enthousiast team vrijwillige medewerkers en willen graag onze groep versterken. Kan je een namiddag in de week (of om de 2 weken) komen helpen, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan in de wereldwinkel zelf (Kerkstraat 5 – Kuurne). Het is vooral de bedoeling om mensen aan te trekken voor de winkel want door de coronacrisis hebben, begrijpelijk, enkele van onze oudere medewerkers afgehaakt. We zoeken vier à vijf mensen die zich regelmatig eens een namiddag per week kunnen vrijmaken.”

Mieke Stichelbaut en Annick De Smet werken al zo’n 5 jaar als vrijwilliger in de winkel: “Ons team bestaat uit medewerkers, mensen met een beperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Wij zijn een vzw en er zijn momenteel een 30-tal vrijwilligers die op een of andere manier helpen. Dat is zowel in de winkel, als in ons cafetaria als via logistieke steun. Maar nu zoeken we vooral mensen die kunnen helpen in de winkel. Zij moeten dus de verkoop op volledige zelfstandige manier kunnen aanpakken.”

Plaats voor ontmoeting

De naam De Drie Wijzen verwijst naar het samenwerkingsverband tussen Oxfam (Wereldwinkel), Ubuntu x 8K (dagbestedingscentrum) en vzw Comforte (strijkwinkel). Via Ubuntu x 8K zijn er mensen met een verstandelijke beperking aan de slag. In de strijkwinkel is er sociale tewerkstelling. Verder draait de werking op heel wat vrijwilligers die eerlijke handel promoten.

Willy benadrukt: “Wij zijn een belevingswinkel en een plaats voor ontmoeting waar alle lagen van de bevolking en nationaliteiten welkom zijn. In de fairtrade bar worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er een kaartersclub en een breiclub. Maar het cafetaria kan ook gereserveerd worden voor vergaderingen of bijeenkomsten allerhande.” (AD)

Meer info ter plaatse in de winkel van De Drie Wijzen, Kerkstraat 5 in Kuurne, op de website www.dedriewijzen.be of bij Mieke Stichelbaut, op het telefoonnummer 0487 49 22 62.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.