Daikin Oostende zoekt 100 extra medewerkers

© Belga
Bron: Belga

De Japanse multinational Daikin wil dit jaar nog 100 extra operationele medewerkers aanwerven voor de site in Oostende. Dat meldt het bedrijf donderdag. Ook worden er techniekers en teamleiders gezocht. De aanwervingen komen er naar aanleiding van een productieverhoging. Voor de aanwerving van de nieuwe medewerkers doet Daikin een beroep op Randstad en Agilitas.

Dankzij een verhoogde vraag naar verwarmingstoestellen op basis van warmtepomptechnologie, zoekt Daikin 100 nieuwe montagemedewerkers voor zijn productiesite in Oostende. Zij zullen meewerken aan de productie van de airco’s en warmtepompen.

De nieuwe medewerkers staan in voor de montage van de toestellen, het aanbrengen van de bekabeling en de manuele ‘orderpicking.’ Bovendien is ervaring niet vereist. Elke nieuwe medewerker krijgt bij aanvang drie dagen opleiding in het intern opleidingscentrum.

Opleiding

“Starters worden eerst ondergedompeld in de Daikin-cultuur. Vervolgens krijgen ze een opleiding in montage en logistiek. Op het einde van dit traject worden de nieuwe medewerkers georiënteerd naar een job in de fabriek die het best bij hen past. Zo willen we onze nieuwe medewerkers zonder ervaring optimaal klaarstomen voor een job op basis van hun talenten en interesses zodat ze zich optimaal kunnen ontplooien”, zo vertelt hr-verantwoordelijke Lies Vandecasteele.

Naast de 100 operationele medewerkers worden ook techniekers en teamleiders gezocht. Omwille van de huidige coronamaatregelen worden er geen jobdagen georganiseerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.